Etapa a șasea din Turul Italiei a început de dimineață la Caltanissetta. Încă de la startul, un grup de cicliști a atacat. Printre cei plecați în evadare, i-am regăsit, printre alții și pe Sergio Henao, Diego Ulissi și Sam Oomen. Etapa urma să se încheie după 164 de kilometri, pe Etna, primul final în ascensiune din Giro 101.

Evadații au fost ținuți sub control de pluton, cu toate că, la un moment, Diego Ulissi și compania aveau șanse foarte mari în a-și adjudeca pozițiile fruntașe pe Etna. Ultimii kilometri ai zilei coincideau cu cățărarea de final. Spectacolul a fost total, iar Mitchelton Scott au fost cei care animat ostilitățile de pe Etna.

Atacul decisiv a fost dat Esteban Chaves. În scurt timp, Simon Yates l-a urmat. Finalul a fost unul incendiar, cu Chaves adjudecându-și victoria și cu Simon Yates adjudecându-și locul secund. Ambii au jubilat dubla celor de la Michelton-Scott, mai ales că ambii cicliști și-au amanetat câte un tricou distinctiv.

Thibaut Pinot a sprintat decisiv pentru locul al treilea, ultimul aducător de bonificații. În spatele său, micul grup de urmăritori au completat top zecele zilei, în ordinea, George Bennett, Domenico Pozzovivo, Miguel Angel Lopez, Richard Carapaz, Tom Dumoulin, Fabio Aru și Chris Froome.

După Etna, clasamentul general a suferit modificări majore. Astfel, Simon Yates este noul deținător al tricoului roz. Tom Dumoulin a rămas pe locul secund, dar acum are de recuperat 16 secunde. Podiumul provizoriu este completat de către învingătorul zilei, Esteban Chaves, cel care, are de recuperat 26 de secunde față de coechipierul său. Domenico Pozzovivo și Thibaut Pinot completează top cinciul.

Și celelalte clasamente au suferit modificări majore. Elia Viviani rămâne deținătorul tricoului celui mai bun sprinter. Grație victoriei de astăzi, Esteban Chaves a preluat tricoul celui mai bun cățărător de la Enrico Barbin, în timp ce, Richard Carapaz este noul lider al clasamentului tinerilor, după ce, l-a detronat pe Maximilian Schachmann.

Turul Italiei va continua mâine cu etapa a șaptea, programată să se desfășoare între localitățile Pizzo și Praia a Mare, pe o distanță de 159 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.