Cea de-a șaptea etapă din Turul Italiei a început cu startul festiv de la Pizzo. Cicliștii rămași după ascensiunea dificilă de ieri aveau de parcurs doar 159 de kilometri până la finalul de la Praia a Mare. Profilul etapei era favorabil sprinterilor, iar în meniul zilei, sprintul masiv părea a fi felul principal.

Ziua a debutat cu clasica evadare. Dacă ieri am avut o hoardă de oameni plecați cu speranța gloriei pe Etna, astăzi, doar trei au izbutit să plece la atac. Davide Ballerini, Markel Irizar și Maxim Belkov au fost cei care au animat prima parte a zilei. Acțiunea de astăzi a fost relativ soporifică, iar acest fapt a adus la un ecart considerabil între cei trei evadatori și pluton.

Încet, dar sigur, în ultima parte a zilei, echipele sprinterilor au mărit tempoul. Urmarea firească a fost scăderea avansului celor plecați devreme la atac. În cele din urmă, plutonul a dovedit evadarea, iar de acum încolo, sprintul final urma să stabilească clasamentul zilei.

Toate păreau să meargă înspre o triplă a lui Elia Viviani. Pe ultima sută de metri a zilei, Sam Bennett a avut un fuleu imperial și i-a suflat victoria italianului. Astfel, Bennett învinge, Viviani încheie pe locul secund. Podiumul zilei a fost completat de către Nicolo Bonifazio.

Sacha Modolo și Danny van Poppel au fost celelalte două nume care s-au regăsit printre cinci clasați astăzi. În top zece, i-am mai regăsit și pe Jakub Mareczko, Clement Venturini, Mads Pedersen, Jurgen Roelandts și Jens Debusschere.

Clasamentul general nu a suferit vreo modificare majoră. Simon Yates rămâne în posesia tricoului roz, cu același avans de 16 secunde în fața lui Tom Dumoulin. Esteban Chaves completează acest podium virtual, la 26 de secunde în urma coechipierului său de la Mitchelton-Scott.

Cu toate că a fost învins astăzi, Elia Viviani rămâne deținătorul tricoului destinat celui mai bun sprinter. Nici Esteban Chaves nu a avut emoții astăzi și rămâne îmbrăcat în tricoul celui mai bun cățărător, în timp ce, Richard Carapaz este în continuare deținătorul tricoului alb dedicat celui mai bun tânăr din Giro.

Turul Italiei va continua mâine cu etapa a opta, programată să se desfășoare între localitățile Praia a Mare și Montevergine di Mercogliano, pe o distanță de 209 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.