Etapa a 15-a a Turului Italiei a debutat în condiții meteorologice foarte crâncene la Tolmezzo. Cicliștii rămași încă în joc după ascensiunea de pe temutul Zoncolan au avut de parcurs o nouă zi cu un final în ascensiune la Sappada, după 176 de kilometri.

O evadare monstru s-a format în prima fază a etapei. 26 de aventurieri au plecat la atac. Încet, dar sigur, evadații și-au adunat un ecart considerabil, însă, pe măsură ce ne apropiam de finalul de pe Sappada, grupul tricoului roz a topit definitiv distanța.

Ultimii 20 de kilometri ai zilei aveau să fie și cei care aveau să determine rezultatele zilei. Cu aproximativ 18 kilometri înainte de final, Simon Yates a dat un atac ucigător. Metru cu metru, deținătorul tricoului roz a pus distanță, iar nimeni nu avea replică la atacul dat de liderul clasamentului general.

Încet, dar sigur, Yates se vedea tot mai aproape de victoria de etapă. În cele din urmă, Simon Yates a obținut o victorie solitară și și-a mărit substanțial avantajul în clasamentul general. În spatele său, Miguel Angel Lopez și Tom Dumoulin au completat podiumul zilei, în timp ce, Domenico Pozzovivo, Richard Carapaz și Thibaut Pinot au ratat la mustață secundele de bonificație.

Ceva mai în spate, un grup numeros de 11 rutieri au sosit în masă, la 1:20 în urma lui Yates. Marele învins al zilei a fost marele învingător de ieri și aniversatul zilei. Chris Froome a pierdut aproape orice șansă reală de a obține victoria în clasamentul general, după ce, a pierdut astăzi peste un minut și jumătate în raport cu compatriotul său, Simon Yates.

În clasamentul general, Simon Yates are un avantaj solid înaintea contratimpului individual de marți. Britanicul de la Mitchelton-Scott are 2:11 în fața lui Tom Dumoulin, în timp ce, Domenico Pozzovivo și Thibaut Pinot se luptă în continuare pentru ultima treaptă a podiumului.

Celelalte clasamente nu au suferit mari modificări. Același Simon Yates conduce în clasamentul pe puncte destinat cățărătorilor. În celălalt clasament pe punct, cel destinat sprinterilor, Elia Viviani își păstrează avantajul. În clasamentul tricoului alb, Miguel Angel Lopez se luptă în continuare cu Richard Carapaz pentru victorie.

Turul Italiei va lua o pauză binemeritată mâine. Acțiunea se va relua marți, atunci când va avea loc contratimpul individual programat să se desfășoare între localitățile Trento și Rovereto, pe o distanță de 34.2 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.