Prima etapă din Tour des Fjords a debutat cu etapă destinată sprinterilor. Startul festiv s-a dat la Lindesnes, iar finalul avea să aibă loc la Grimstad, după un traseu de 191 de kilometri. La startul acestui concurs l-am regăsit și pe Eduard Grosu, compatriotul nostru, de la Nippo-Vini Fantini.

Având în vedere profilul primei zile din întrecerea norvegiană, sprintul masiv era în meniul principal, iar, exact așa cum era de așteptat, Edi Grosu a fost printre principalii protagoniști ai zilei. Cu toate că a întâmpinat câteva dificultăți pe ultimii 200 de metri, ai zilei, sprinterul român de la Nippo-Vini Fantini a încheiat pe un excelent loc șase.

Marele învingător al zilei a fost Fabio Jakobsen, de la Quick-Step Floors. Pentru cicliștii olandezi prima zi de concurs din Norvegia a fost excelentă, podiumul fiind format în integralitate de rutieri batavi. În spatele lui Jakobsen au sosit Moreno Hofland (Lotto Soudal) și Timo Rosen (Lotto-Jumbo).

Topul primilor cinci clasați a fost completat de Amund Grondahl Jansen (Lotto-Jumbo) și Edvald Boasson Hagen (Dimension-Data). În spatele lui Edi Grosu, Nelson Andres Soto (Caja Rural), Jeroen Meijers (Roompot), Michael Albasini (Mitchelton-Scott), Dries van Gestel (Sport Vlaanderen) și Enzo Wouter (Lotto Soudal) au fost ceilalți cicliști clasați în top zece.

Având în vedere că aceasta a fost prima etapă din Tour des Fjords, Eduard Grosu ocupă locul al șaselea în clasamentul general. Tour des Fjords va continua mâine, cu etapa a doua, programată să se desfășoară între Risør și Kristiansand, pe o distanță de 188 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.