Cea de-a 16-a etapă a Turului Italiei a consemnat și contratimpul individual îndelung așteptat după o meritată zi de pauză. Cu puțin timp înainte de primul start al zilei, ploaia s-a oprit, dar, condițiile erau incerte. Prima referință a zilei a fost semnată de Mads Pedersen.

Danezul de la Trek-Segafredo a stat o bucată de vreme pe prima poziție. Cel care l-a detronat a fost nimeni altul decât Tony Martin. Multiplul campion mondial și-a cimentat poziția fruntașă, cu un excelent parcurs în 40:14. A fost nevoie de peste o oră ca cineva să se descurce mai bine.

Singurul care a reușit să bată timpul lui Tony Martin a fost Rohan Dennis. Campionul Australiei la contratimp individual a fost cel mai rapid om al zilei și a oprit cronometrul în fix patruzeci de minute, fiind cu 14 secunde mai rapid decât rivalul de la Katusha.

Lupta din clasamentul general a fost câștigată clar de Tom Dumoulin. Campionul mondial en titre la proba de contratimp individual a sosit al treilea, la 22 de secunde în urma lui Dennis. Cu toate acestea, tot Simon Yates va îmbraca tricoul roz și mâine. Britanicul de la Mitchelton-Scott a încheiat pe poziția a 22-a și a pierdut 1:15 din avantajul pe care îl avea în fața lui Dumoulin.

În spatele lui Tom Dumoulin, topul primilor cinci clasați a fost completat de Jos van Emden și Chris Froome. Marile surprize plăcute ale zilei au fost clasările excepționale ale lui Fabio Aru și Diego Ulissi, cei doi italieni de la UAE Team Emirates, clasându-se pe șase și șapte.

Topul primilor zece clasați a fost completat de Alex Dowsett, Chad Haga și David de la Cruz. La capitolul dezamăgiri putem trece în revistă numele lui Domenico Pozzovivo, Miguel Angel Lopez, Richard Carapaz, dar mai ales Thibaut Pinot, cel care, a contraperformat din nou la contratimp.

După etapa de astăzi, Simon Yates își păstrează tricoul roz, chiar dacă avantajul său s-a redus considerabil în fața lui Tom Dumoulin. Britanicul de la Mitchelton-Scott are în continuare un avans de 56 de secunde în clasamentul general. Domenico Pozzovivo a ieșit definitiv din cărțile pentru victorie, fiind la 3:11 în spatele lui Yates. În spatele său, topul primilor cinci clasați este completat de Chris Froome (+3:50) și Thibaut Pinot (+4:19).

În celelalte clasamente situația a rămas neschimbată. Același Simon Yates conduce și în clasamentul pe puncte destinat cățărătorilor, în timp ce, Elia Viviani rămâne în frunte în ierarhia sprinterilor. După contratimpul de astăzi, Miguel Angel Lopez mai adaugă zece secunde în plus la avantajul pe care îl avea în fața lui Richard Carapaz în ierarhia tricoului alb.

Turul Italiei va continua mâine cu etapa a 17-a programată să se desfășoare între localitățile Riva del Garda și Iseo, pe o distanță de 155 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.