Cea de-a 17-a etapă din Turul Italiei a debutat astăzi la Riva del Garda, cu o mică ascensiune de aproximativ șase kilometri. Încă din debutul zilei, Team Sky a încercat să atace pentru a crea haos în pluton. Wout Poels a avut numeroase tentative de atac și a plecat de trei ori cu evadarea.

Totodată, în primii kilometri, plutonul s-a rupt în două, iar Chris Froome și Miguel Angel Lopez au rămas puțin în urma grupului fruntaș în care se afla și Simon Yates, deținătorul tricoului roz. Până la urmă, ambii oameni de clasament general au revenit în plutonul reunit.

Nici condițiile meteorologice nu au fost prea stabile astăzi. Trei anotimpuri veritabile într-o singură zi de concurs au pus mari dificultăți plutonului. Wout Poels și ceilalți oameni plecați la atac au fost prinși din urmă pe parcursul zilei, iar în cele din urmă, sprintul masiv era de acum în meniul principal al zilei.

Conform așteptărilor, Elia Viviani a fost cel care și-a amanetat victoria la Iseo. În spatele său, Sam Bennett și Niccolo Bonifazio au completat podiumul, în timp ce, Danny van Poppel și Jens Debusschere au sosit pe patru și cinci. În top zece, i-am mai regăsit, în ordine, pe Kristian Sbaragli, Jean Pierre Drucker, Sacha Modolo, Andrea Vendrame și Jose Goncalves.

Clasamentul general nu a suferit nici o modificări după etapa de astăzi. Astfel, Simon Yates rămâne în continuare pe primul loc. Britanicul de la Mitchelton-Scott își păstrează avantajul de 56 de secunde pe care îl are în fața lui Tom Dumoulin. Domenico Pozzovivo ocupă ultima treaptă a podiumului provizoriu, în timp ce, Chris Froome și Thibaut Pinot completează topul primilor cinci clasați.

Nici în celălalte clasamente nu au apărut modificări majore. În cele două clasamente pe puncte, cel al sprinterilor și cel al cățărătorilor, continuă să conducă Elia Viviani și Simon Yates. De asemenea, Miguel Angel Lopez își păstrează întâietatea în clasamentul tricoului alb.

Turul Italiei va continua mâine, cu etapa a 18-a, programată să se desfășoare între Abbiategrasso și Prato Nevoso, pe o distanță de 196 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.