Etapa a 18-a din Turul Italiei a pornit într-un ritm electrizant. În prima parte a zilei, s-a rulat la foc automat. Cu  toate acestea, pe trena celor de la Mitchelton-Scott, cei plecați de dimineață la atac aveau o șansă solidă la victoria de etapă.

Peste zece cicliști au plecat la ofensivă, iar, spre stupoarea tuturor, avansul a luat proporții astronomice. La un moment dat, ecartul maxim dintre ei și plutonul mare a fost de peste un sfert de oră. Treptat, avansul a scăzut, însă, evadații aveau deja victoria asigurată.

Astfel, atacurile nu au lipsit să apară. Maximilian Schachmann, Mattia Cattaneo și Ruben Plaza au rămas în frunte. În primă instanță, Cattaneo se părea că va aduce o victorie istorică pentru  echipa patronată de Gianni Savio. Din păcate pentru el, Schacmann a avut un răspuns aproape instantaneu și a forțat ritmul.

Schachmann a fost și cel care a trecut linia de sosire în postura de învingător, aducând astfel cea de-a cincea victorie de etapă pentru Quick-Step Floors în Turul Italiei din acest an. În spatele său, Ruben Plaza obține un rezultat răsunător pentru Israel Cycling Academy, în timp ce, Mattia Cattaneo a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul al treilea.

Topul primilor cinci clasați astăzi a fost completat de Christoph Pfingsten și Marco Marcato. Ceilalți clasați între primii zece clasați în etapa de azi au fost Michael Morkov, Viacheslav Kuznetsov, Jos van Emden, Alex Turrin și Davide Ballerini.

Acțiunea cu adevărat importantă a avut loc în spate. Ultimii kilometri au produs câteva atacuri de reală frumusețe. Primul plecat la ofensivă a fost Richard Carapaz. În scurt timp, Miguel Angel Lopez a contraatacat devastator și l-a lăsat în urmă, atât pe el, cât și pe Wout Poels, cel care, fusese plecat în evadarea de dimineață.

Miguel Angel Lopez a recuperat timp important în clasamentul general și și-a mărit avantajul în clasamentul tricoul alb destinat celui mai bun tânăr. Ceva mai în spate, o adevărată cavalcadă de atacuri au adus modificări substanțiale în economia victoriei din clasamentul general.

Tom Dumoulin și Chris Froome au dat două atacuri devastatoare. Simon Yates nu a avut replică la adresa acestor mișcări, iar britanicul i-a pierdut din siaj pe cei din față. În cele din urmă, Domenico Pozzovivo, Chris Froome și Tom Dumoulin au recuperat toți 28 de secunde în clasamentul general.

În această ierarhie, Simon Yates continuă să conducă, dar avantajul i-a fost înjumătățit. Acum, tricoul roz mai are un avantaj fragil, de doar 28 de secunde în fața lui Tom Dumoulin. Domenico Pozzovivo rămâne actualmente pe podiumul provizoriu, în timp ce, topul primilor cinci clasați de la general este completat de aceeași Chris Froome și Thibaut Pinot.

Celălalte clasamente generale nu au suferit nici un fel de modificări. În cele două clasamente pe puncte, cele ale cățărătorilor și sprinterilor, continuă să conducă aceeași Simon Yates și Elia Viviani. Nici în clasamentul tricoului alb nu s-a modificat prea substanțial situația. Mai mult, grație atacului de azi, Miguel Angel Lopez și-a mărit avantajul pe care îl are în fața lui Richard Carapaz în această ierarhie.

Turul Italiei va continua mâine, cu etapa regină, programată să se desfășoare între Venaria Reale și Bardonecchia, pe o distanță de 184 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.