Penultima zi de concurs din Turul Italiei a debutat la Susa. După 214 kilometri, rutierii plutonului aveau să ajungă la Cervinia, în ultimul final în ascensiune din această ediție a Turului Italiei. Încă din prima parte a zilei, o evadare numeroasă s-a format. Printre cei plecați la atac l-am regăsit și pe marele aniversat al zilei, Mikel Nieve.

În spate, în plutonul urmăritor, o nouă bombă s-a detonat. Dacă ieri a capotat Simon Yates, astăzi a venit rândul lui Thibaut Pinot. Francezul a pierdut timp prețios în urma lui Froome și compania și practic orice șansă la podiumul final fusese spulberată.

Încet, dar sigur, Team Sky amaneta controlul asupra etapei. Prin urmare, cei plecați la atac au avut un nesperat ajutor venit din partea echipei lui Froome. Cu victorie deja acontată de evadare, singura miză rămânea victoria de etapă. Simțind momentul de partea sa, Mikel Nieve a dat un atac devastator cu ceva mai mult de 30 de kilometri înainte de final.

În cele din urmă, pentru a treia zi la rând am avut o victorie după un efort solitar. După Schachmann și Froome a venit rândul și lui Nieve. Spaniolul și-a celebrat cea de-a 34-a aniversare printr-o victorie care a mai descrețit frunțile în rândul echipei Mitchelton-Scott.

Robert Gesink a încheiat ziua pe locul secund, la peste două minute în urma lui Nieve. Podiumul a fost completat de către Felix Grossschartner, cel care i-a spulberat orice vis lui Giulio Ciccone de a câștiga clasamentul pe puncte al cățărătorilor. Ciccone s-a clasat pe patru, în timp ce, Gianluca Brambilla a încheiat pe locul cinci.

În spate, grupul tricoului roz a avut puțină acțiune pe final. Richard Carapaz a atacat în speranța de a da lovitura în clasamentul tricoului alb, însă, a fost repede anihilat de Miguel Angel Lopez. Mai mult, în ultimul kilometru, Wout Poels și Chris Froome au sprintat către finish și s-au clasat pe șapte și opt. Topul primilor zece clasați a fost completat de către Davide Formolo și Domenico Pozzovivo.

Clasamentul general a suferit noi modificări după etapa de azi. Chris Froome și-a asigurat victoria în Turul Italiei, cu un avans de 46 de secunde în fața lui Tom Dumoulin. Podiumul clasamentului general a fost completat de Miguel Angel Lopez, în vreme ce, Richard Carapaz și Domenico Pozzovivo asigură top cinciul celei de-a 101-a ediții a Turului Italiei.

Celelalte ierarhii nu au suferit nici un fel de modificare la vârf. Astfel, același Chris Froome se impune și în clasamentul pe puncte al cățărătorilor. Miguel Angel Lopez rămâne în alb și după etapa de azi, în vreme ce, Elia Viviani are asigurat tricoul ciclamino destinat celui mai valoros sprinter.

Turul Italiei se va încheia mâine cu ultima etapă, programată să se desfășoare în jurul Romei, pe o distanță de 115 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.