Ivan Sosa Emil Dima Turul Bihorului 2018

Androni-Sidermec își menține dominația în Turul Bihorului, după ce Ivan Sosa s-a impus în semietapa cu final în cățărare disputată astăzi între Oradea și Stâna de Vale.

Dacă în precedentele două ediții formația condusă de Gianni Savio câștiga etapele regine din Bihor prin Egan Bernal și Rodolfo Torres, anul acesta a venit vremea lui Ivan Sosa, columbianul în vârstă de numai 20 de ani ce termina pe 3 în 2017 la Stâna de Vale.

Curtat deja de echipe din WorldTour, Sosa s-a impus fără reale dificultăți în semietapa de dimineață, într-o rundă în care cicliștii români și cei moldoveni au obținut rezultate foarte bune. Nicolae Tanovitchii de la Team Novak, fostă Tușnad, a sosit pe locul 2, la 47s de Sosa, după o evoluție remarcabilă pe cățărarea finală. Un alt rutier moldovean, Cristian Răileanu (Torku Sekerspor), a încheiat pe locul 6, cu o întârziere de 1min20s față de rutierul de la Andorni-Sidermec-Bottecchia.

Cel mai bun român a fost, ca și anul trecut, Emil Dima (MsTina-Focus). Rutierul nostru a avut o sosire foarte bună, venind pe locul 9, la 1min44s de Sosa. După acest rezultat, Dima se află pe același loc 9 și în ierarhia generală și pe 3 în clasamentul tinerilor.

Primele 5 poziții din clasamentul tricoului galben sunt ocupate de Sosa, urmat de Tanovitchii la 50s, Alberto Giuriato la 56s, Alessandro Bisolti la 1min07s și Julien Amadori la 1min22s.

În această după-amiază se dispută și un contratimp individual foarte scurt (1.9km) ce nu ar trebui să modifice semnificativ clasamentul general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.