Geraint Thomas castiga Dauphine 2018

Geraint Thomas câștigă Criterium du Dauphine 2018

În lipsa lui Chris Froome, care se află în perioada de recuperare după Turul Italiei, Sky a mers pe mâna lui Geraint Thomas în Criterium du Dauphine, iar galezul nu a dezamăgit.

Thomas a fost cel mai puternic și cel mai constant rutier în munți și, cu ajutorul victoriei echipei sale în contratimpul pe echipe din etapa a 4-a, a reușit să aducă al 6-lea succes din ultimele 8 ediții pentru Sky în Dauphine, cursă ce a mai fost câștigată pentru britanici de Bradley Wiggins în două rânduri și de Chris Froome de trei ori.

Podiumul ierarhiei generale a fost completat de Adam Yates (Mitchelton-Scott), care a plecat din Franța și cu un succes de etapă după victoria din ultima zi, și de Romain Bardet (AG2R La Mondiale).

Clasamentul general final:

1 Geraint Thomas (Team Sky)

24:43:12

2 Adam Yates (Mitchelton-Scott)

+01’00”

3 Romain Bardet (AG2R La Mondiale)

+01’47”

4 Daniel Martin (UAE Team Emirates)

+02’35”

5 Damiano Caruso (BMC)

+02’44”

6 Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe)

+03’05”

7 Pierre Latour (AG2R La Mondiale)

+04’05”

8 Pierre Rolland (EF Education First-Drapac)

+04’22”

9 Daniel Navarro (Cofidis)

+04’31”

10 Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin)

+04’45”

 

Victorii pentru Sagan și Colbrelli în debutul Turului Elveției 

Considerată încă cea mai importantă cursă pe etape după cele trei mari tururi, Turul Elveției a reușit să aducă la start, în sfârșit, o listă cu nume mai sonore decât cele din Dauphine.

Favoriți la câstigarea Turului Franței precum Richie Porte, Nairo Quintana, Mikel Landa sau Jakob Fuglsang au preferat anul acesta cursa elvețiană, la fel cum au făcut-o și Peter Sagan, Fernando Gaviria, Arnaud Demare sau Andre Greipel.

În prima etapă, BMC și-a confirmat statutul de mare favorită în contratimpul pe echipe în lungime de 18km. Stefan Kung a preluat tricoul galben sâmbătă și încă se află în posesia sa și după alte două etape.

Peter Sagan (Bora-hansgrohe) a câștigat un sprint strâns duminică, depășindu-l pe un Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) ce a pornit sprintul mult prea devreme. Nathan Haas a adus echipei Katusha-Alpecin un loc 3 nesperat, într-un sezon de uitat pentru echipa elvețiano-rusă.

Astăzi, în cea de-a treia zi a cursei de 9 etape, Sagan și Gaviria s-au aflat din nou printre protagoniști, însă cei doi au fost depășit pe o ploaie puternică de Sonny Colbrelli, un ciclist cunoscut pentru randamentul excelent pe care îl are în astfel de condiții meteorologice.

Clasamentul general după etapa a 3-a:

1 Stefan Küng (BMC)

8:50:15

2 Greg Van Avermaet (BMC)

+03”

3 Richie Porte (BMC)

,,

4 Tejay van Garderen (BMC)

,,

5 Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

+16”

6 Michael Matthews (Team Sunweb)

+23”

7 Wilco Kelderman (Team Sunweb)

,,

8 Sam Oomen (Team Sunweb)

,,

9 Gregor Mühlberger (Bora-hansgrohe)

+30”

10 Enric Mas (Quick-Step Floors)

,,

 

Tom Dumoulin, confirmat la startul Turului Franței

După un loc secund în Giro, Tom Dumoulin va încerca pentru prima dată în carieră să lupte pentru ierarhia generală în două mari tururi în același sezon.

Olandezul a fost inclus pe lista lungă a echipei Sunweb pentru Turul Franței, formație din care nu vor lipsi Wilco Kelderman și Michael Matthews.

“Sunt foarte mândru de ce am realizat în Turul Italiei și voi considera orice rezultat din Turul Franței ca fiind un bonus pentru acest an”, a declarat Dumoulin.

Peter Sagan și exercițiile sale de stretching ce au ajuns virale (video)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.