Numele celor doi frați Yates a apărut foarte frecvent în presa internațională în ultimele săptămâni. Atât Adam, cât mai ales Simon, au realizat niște performanțe remarcabile. Nu putem uita Turul Italiei foarte incandescent în care Simon părea câștigător. Din nefericire pentru el, visul său s-a năruit cu două etape înainte de final.

Cât despre Adam, parcursul său a fost mai lin, iar ultimele rezultate îl pun în poziția de mare favorit la un rezultat mare în Turul Franței. Dacă Simon a ratat în ultimele momente toate obiectivele propuse pentru Giro, cu Adam situația s-ar putea să fie diferită, cu toate că, în mod istoric, nici el nu a performat prea bine în ultima săptămână a vreunui mare tur.

Sigur, dacă urmărim clasările din marile tururi, Adam a avut parcă mereu un mic plus în fața lui Simon. E drept, formarea celor doi frați gemeni diferă puțin. Dacă Simon are și experiența velodromului, Adam este un om dedicat eminamente curselor pe șosea.

Turul Italiei a reprezentat momentul oportun pentru a vedea felul în care Simon a câștigat experiență de pe urma prestațiilor modeste din ultima săptămână în tururile precedente. Chiar dacă părea mare favorit la adjudecarea trofeului fără de sfârșit, Simon a dat cu piciorul la o oportunitate istorică. În loc să devină el primul britanic care se impune într-un Giro, această onoare i-a revenit lui Chris Froome.

De cealaltă parte a familiei, Adam nu a participat în Giro, fiind confirmat pentru Turul Franței, acolo unde, se pare că el va fi cel care va avea întâietate în echipa Mitchelton-Scott. Dacă în Giro, Simon trebuia inițial să fie cărăușul lui Esteban Chaves, în Le Tour, Adam va avea alți cărăuși care vor munci pentru el.

După ultimul podium din Criteriul Dauphine, Adam Yates pare a fi unul dintre principalii oameni de urmărit în Marea Buclă. Cu un start list infinit mai notoriu decât cel din Giro, numele său ar putea fi pus din start pe plan secund. Cam în aceeași notă cu Simon în Italia. Cu Froome și Dumoulin deja obosiți după un Giro crânce, dar cu Movistar prezentă cu un line up stelar, șansele reale ale lui Adam Yates la victoria finală par a fi infime. Fiind însă vorba de un Yates, am putea să ne așteptăm la același ciclism ofensiv cu care Simon ne-a delectat în Giro. Totuși s-ar putea să nu fie la fel de spectaculos, căci vorbim totuși de Adam, un ciclist cu o idee mai cerebral decât fratele său.

Cel mai probabil, în Vuelta vom avea parte din nou de un duel Yates versus Yates. Anul trecut, ambii frați au dezamăgit cumplit. De fapt, toată echipa a fost modestă, căci, nici Esteban Chaves, liderul desemnat al echipei, nu a fost cu nimic mai presus. Până una alta, Adam nu va avea scuze dacă va reedita contraperformanța lui Simon din ultimele zile din Giro. Poate însă celălalt Yates să spere la gloria supremă a galbenului parizian? Yates he can.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.