Campionatelel Nationale de Sosea 2018 eduard grosu

Eduard Grosu și-a adjudecat două titluri naționale în trei zile, după ce a câștigat atât contratimpul individual disputat vineri în Sadu, o localitate din vecinătatea Sibiului, cât și în proba de fond, cursă ce s-a desfășurat astăzi în Agnita.

În lipsa lui Serghei Țvetcov, Grosu l-a avut ca principal adversar în ambele probe pe Daniel Crista (Steaua București), acesta încheind pe locul doi ambele curse. Crista a încheiat contratimpul individual la doar 16s de noul campion național, în ciuda utilizării unei roți normale pe spate și nu a uneia lenticulare, așa cum se practică în general în probele de contratimp. Poziția a treia a fost ocupată de Eduard Novak, la distanță considerabilă de primii doi.

La fete, Ana Covrig și-a adjudecat fără emoții al 3-lea titlu național în această disciplină. Ciclista echipei Eurotarget – Bianchi – Vitasana a fost încadrată pe podium de Ana-Maria Coteață (Steaua București) și de Adrienne Beáta – Piringer (CS Mureșul).

Emil Dima (MsTina-Focus) a câștigat titlul național la U23, Valentin Vasiloiu (Petrolul Ploiești) la juniori, iar Ioan Dobrin (CS Otopeni) la cadeți.

În proba de fond a elitei masculine, Grosu a trecut linia de sosire cu un avans de 28s față de Daniel Crista, învingătorul din ultimii doi ani, Marius Petrache (CSU UVT), completând podiumul final.

Emil Dima s-a impus la U23, fiind urmat de colegul său de echipă Raul Sînză și de Lorant Balazsi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.