Istoria se repetă în ciclism destul de frecvent, iar la 11 ani de la interzicerea participării în Turul Franței a lui Alberto Contador din cauza scandalurilor de dopaj din cadrul echipei sale de atunci (Astana), organizatorii Marii Bucle doresc să procedeze în aceeași manieră și cu Chris Froome.

Potrivit celor de la Le Monde, ASO încearcă blocarea lui Chris Froome în ediția din acest an din cauza anchetei care este încă deschisă și în urma căreia britanicul ar putea fi suspendat după valorile anormale de salbutamol descoperite în timpul Turului Spaniei 2017.

Cotidianul francez spune că ASO dorește să își apere imaginea și că aceștia au refuzat deja înscrierea lui Froome pe lista de start, chiar dacă potrivit regulamentului UCI liderul celor de la Sky are încă dreptul de a participa în curse.

Se pare că Team Sky a făcut deja apel la această decizie luată de ASO, o hotărâre urmând a fi luată marți de către Comitetul Olimpic Francez. Decizia de marți va putea fi atacată și la TAS, însă este foarte improbabil ca un verdict să poată fi dat înaintea startului Turului Franței dacă se va ajunge la TAS.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.