UCI a soluținat ancheta referitoare la valorile anormale de salbutamol pe care Chris Froome le-a înregistrat în timpul Turului Spaniei 2017, dându-i dreptate britanicului și echipei sale.

Froome rămâne cu victoriile din Turul Spaniei, Turul Italiei și va putea lua startul sâmbăta aceasta în Turul Franței.

”În baza accesului la informații de care nu a dispus în trecut în ceea ce privește salbutamolul, UCI a decis în baza hotărârii luate de WADA să închidă procedurile deschise împotriva lui Froome”, spune un comunciat emis de UCI.

“UCI este conștientă că se vor isca discuții majore în jurul acestei decizii, însă își dorește să îi asigure pe toți cei implicați în ciclism că această hotărâre a fost luată pe baza părerilor unor experți în domeniu, expertizei primite de la WADA și o analiză obiectivă a tuturor evenimentelor”.

După victoria din Turul Italiei, Chris Froome a devenit primul ciclist de la Bernard Hinault încoace care deține în același timp titlurile în toate cele trei mari tururi ale ciclismului. Britanicul va încerca în această lună să îi egaleze pe Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Hinault și Miguel Indurain în ierarhia rutierilor cu cele mai multe victorii în Le Tour.

“Nu m-am îndoit niciodată că acesta va fi verdictul final pentru că știu că nu am făcut nimic greșit”, a declarat Froome. “Sufăr de astm încă din copilărie. Cunosc foarte bine care sunt limitele în ceea ce privește medicația pentru astm și întotdeauna am folosit inhalatorul pentru a rămâne în aceste limite”.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.