După finalul haotic de ieri, ziua de astăzi anunța o etapă ceva mai ușoară, dar, care, avea același al meniu al zilei, cu un sprint masiv la finish. Etapa a doua a debutat la ora locală 13, în condiții meteorologice superbe. Încă din primele momente ale zilei, au existat inițiative pentru a se forma o evadare.

În cele din urmă, trei rutieri au plecat la atac. Michael Gogl (Trek-Segafredo), Sylvain Chavanel (Direct Energie) și Dion Smith (Wanty-Group Gobert) au fost cei care au evadat. Încă din debutul zilei, am avut o cățărare de categoria a patra, câștigată de Dion Smith în fața lui Michael Gogl și Sylvain Chavanel.

La scurt timp după ce s-a încheiat cățărarea, Gogl și Smith au spus pas și au revenit în pluton. Într-o încercare de a rămâne în frunte, Sylvain Chavanel a mărit strocul și și-a deschis un ecart foarte mare. Avantajul maxim pe care l-a avut a fost de aproximativ patru minute și jumătate. Drept urmare, tot el s-a impus la sprintul intermediar.

Atacul său solitar nu a avut efectul scontat. Chavanel a fost prins în cele din urmă de pluton cu câțiva kilometri înainte de final. Între timp, Adam Yates a avut un mic moment dramatic, dar, tânărul rutier al echipei Mitchelton-Scott a revenit negreșit în pluton.

Marcel Kittel a fost următoarea victimă notorie a etapei. Cel care purta azi tricoul verde a făcut o pană lentă cu circa șapte kilometri înainte de final și a fost nevoit să renunțe la visul său de a se impune în etapa de astăzi. Cu toate acestea, momentul lui Kittel nu a fost punctul cel mai dramatic al zilei.

Apogeul a venit cu ceva mai puțin de trei kilometri înainte de final. Atunci, un meleu în mijlocul plutonului, a aruncat la pământ peste douăzeci de cicliști. Printre aceștia, i-am regăsit pe Fernando Gaviria, tricoul galben și învingătorul de ieri, dar și pe Michael Matthews, învingătorul de anul trecut din clasamentul sprinterilor.

Acest incident a rupt plutonul în două, iar circa 12 oameni s-au luptat pentru victoria de etapă, într-un sprint restrâns. Peter Sagan a fost cel care și-a adjudecat victoria de etapă, în fața unui Sonny Colbrelli foarte bine plasat pe finalul etapei. Podiumul zilei a fost completat de către Arnaud Demare, în timp ce, Andre Greipel și Alexander Kristoff s-au clasat pe patru și cinci. Topul primilor zece clasați în etapa de astăzi a fost completat, în ordine, de Timothy Dupont, Alejandro Valverde, Andrea Pasqualon, John Degenkolb și Philippe Gilbert.

Clasamentul general a suferit câteva modificări zdravene după deznodământul etapei de astăzi. Grație succesului de astăzi, Peter Sagan a urcat în fruntea clasamentului general. Slovacul are un avans de șase secunde în fața lui Fernando Gaviria, în timp ce, podiumul este completat de Sonny Colbrelli, italianul având un ecart de zece secunde de recuperat până la Sagan.

Peter Sagan a preluat de asemenea și tricoul verde, cel destinat sprinterilor. Triplul campion mondial en titre are 104 puncte, cu 26 mai multe decât Fernando Gaviria. Podiumul este completat de Alexander Kristoff, cu 53 de puncte. În clasamentul tricoului alb cu buline roșii, destinat cățărătorilor, Dion Smith a preluat tricoul distinctiv de la Kevin Ledanois. Singurul clasament general neschimbat a fost cel al tinerilor, acolo unde, Fernando Gaviria rămâne în continuare deținătorul tricoului alb.

Turul Franței va continua mâne cu contratimpul pe echipe programat să se desfășoare la Cholet, pe o distanță de 35.5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.