După două etape destinate sprinterilor, astăzi, Turul Franței avea o primă zi destinată luptei pentru clasamentul general. Pe o distanță de 35 de kilometri, cu startul și finalul la Cholet, cele 22 de echipe prezente în Marea Buclă, au pornit către mult așteptatul contratimp pe echipe.

Plecați printre primii, Team Sky, au fost și cei care au semnat prima referință a zilei. Britanicii au încheiat parcursul de la Cholet în 38:50, fiind învinși ulterior doar de BMC Racing. Americanii au coborât sub timpul rivalilor britanici cu doar patru secunde, în 38:46.

Podiumul zilei a fost completat de către Quick-Step Floors. Belgienii au sosit la doar șapte secunde în urma celor de la BMC Racing. Marea dezamăgire a zilei a fost prestația dezolantă a lui Fernando Gaviria, deținătorul tricoului alb pierzând aproape cinci minute în raport cu referința semnată de BMC Racing.

Topul primelor cinci echipe în contratimpul de astăzi a fost completat de Mitchelton-Scott (+0:09) și Team Sunweb (+0:11). Printre primele zece echipe clasate în contratimpul de astăzi au fost și Education First (+0:35), Bora-Hansgrohe (+0:50), Astana (+0:51), Team Katusha (+0:53) și Movistar (+0:54).

Datorită rezultatelor de astăzi, clasamentul general a suferit modificări radicale. Astfel, Greg van Avermaet a preluat tricoul galben de la Peter Sagan. Podiumul provizoriu al clasamentului general este completat de Tejay van Garderen (+0:00) și Geraint Thomas (+0:03). Printre primii cinci clasați la general îi mai regăsim și pe Philippe Gilbert (+0:05) și Bob Jungels (+0:07), în timp ce, în top zece mai sunt Julian Alaphilippe (+0:07), Tom Dumoulin (+0:11), Soren Kragh Andersen (+0:11), Michael Matthews (+0:11) și Rigoberto Uran (+0:35).

Clasamentele pe puncte nu au suferit nici un fel de modificări după contratimpul de astăzi. Astfel, în ierarhia tricoului verde, Peter Sagan rămâne în frunte, cu un avans considerabil în fața lui Fernando Gaviria și Alexander Kristoff. În clasamentul tricoului alb cu buline roșii, Dion Smith rămâne în frunte pentru cel puțin încă o zi. Un alt clasament în care au apărut modificări este cel al tricoului alb, acolo unde, datorită evoluției dezastruoase de astăzi, Fernando Gaviria i-a predat tricoul distinctiv lui Soren Kragh Andersen.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a patra programată să se desfășoare în localitățile La Baule și Sarzeau, pe o distanță de 195 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.