După o zi de pauză îndelung asteptată, plutonul prezent în Turul Franței. Cei rămasi în joc a plecat de la Annecy, ia etapă măsuraa 158.5 km. Incă din primele momente ale zilei, un număr semnficativ de cicliști au plecat la atac. Printre cei plecați la atac, i-am regăsit și pe Pețer Sagan, Julian Alaphilippe, dar și pe detinătorul tricoului galben, Greg van Avermaet.

Încet, dar sigur, cei plecați la atac, și-au mărit substanțial avantajul. După ce au ajuns la primele cățărări, atacatorii au început să se rasfire pe traseu. Undeva pe la jumătatea etapei, Julian Alaphilippe a decis să o ia la sănătoasă și să plece pe cont propriu, reamintindu-ne de faimoasa de acum prestație a lui Chris Froome din Turul Italiei.

În cele din urmă, plutonul nu a mai putut face nimic notabil pentru a îi prinde pe toți cei plecați la atac. Astfel, Julian Alaphilippe a obținut o victorie de răsunet și și-a mai spălat din evoluția dezamăgitoare de până acum.

La puțin peste un minut și jumatelate în spatele lui, Ion Izagirre a sosit pe locul secund. Podiumul etapei a fost completat de Rein Taaramae, cel care, l-a învins pe nimeni altul decât Greg van Avermaet, cel care își păstrează tricoul galben pentru cel puțin încă o zi.

Serge Pauwels și Lilian Calmejane au fost ultimii dintre evadați care au scăpat neprinși și s-au clasat pe locurile cinci și șase. Grupul favoriților i-a urmat la doar câteva secunde, cu Dan Martin, Primoz Roglic, David Gaudu și Geraint Thomas completând topul primilor zece clasați ai etapei de astăzi.

Clasamentul general a suferit modificări substanțiale după prima etapă montană din Le Tour. Greg van Avermaet și-a mărit considerabil avantajul în față lui Geraint Thomas și Alejandro Valverde.

Topul primilor cinci clasați este completat de Jakob Fuglsang și Bob Jungels, în timp ce, Chris Froome, Adam Yates, Mikel Landă, Vincenzo Nibali și Primoz Roglic sunt ceilalți rutieri clasați printre primii zece în clasamentul general al Turului Franței.

Peter Sagan are o mână pusă pe clasamentul final al tricoului verde. Slovacul are un avans de 101 puncte în față lui Fernando Gaviria. Celelalte tricouri au suferit modificări majore după etapă de astăzi. Același Julian Alaphilippe deține și tricoul celui mai bun cățărător, în timp ce, Pierre Latour este cel mai bine clasat dintre ținerii sub 25 de ani și este noul deținător al tricoului alb.

Turul Franței va continuă mâine cu primul final în ascensiune. Startul etapei a 11-a se va da la Albertville, vu finalul la La Rosière Espace San Bernardo, după 108.5 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.