Turul Franței a continuat astăzi cu una dintre cele mai scurte etape. Plecați de la Albertville, cicliștii angrenați în Marea Buclă aveau de parcurs doar 108.5 kilometri până la La Rosiere Espace San Bernardo. Chiar dacă etapă era scurtă ca distanță, feluritele cățărări din meniul zilei au făcut ca provocările de pe traseu să fie dintre cele mai diverse.

Încă de la început, un grup numeros de cicliști a plecat din evadare. Printre aceștia, i-am regăsit și pe deținătorii tricourilor pe puncte, Pețer Sagan și Julian Alaphilippe. Așa cum era de așteptat, Peter Sagan și-a mărit și mai mult avantajul în clasamentul tricoului verde după ce s-a impus la sprintul intermediar. Nici Julian Alaphilippe nu s-a lăsat mai prejos și și-a menținut prima poziție pe catararile zilei.

A doua jumătate a zilei avea să incendieze acțiunea totalmente.
Pe trena coechipierilor săi de la Movistar, Alejandro Valverde a dat un atac devastator. Chiar dacă a avut la un moment și tricoul galben, Valverde nu și-a putut păstra avantajul și a fost prins și lăsat în urmă de grupul favoriților. A urmat apoi un atac dat de Tom Dumoulin pe coborârea către ultima cățărare a zilei. În cele din urmă, efortul sau a fost răsplătit cu o clasare pe podiumul final al zilei.

Din spate însă, Geraint Thomas a venit că un uragan și și-a adjudecat victoria pe ultimii metri ai zilei. Tom Dumoulin și Chris Froome au completat podiumul zilei, la douăzeci de secunde în spatele galezului. Topul primilor cinci clasați ai etapei de azi a fost completat de Damiano Caruso și Mikel Nieve. Printre primii zece clasați, i-am mai regăsit și pe Dan Martin, Jesus Herrada, Romain Bardet, Vincenzo Nivali și Nairo Quintana.

Clasamentul general a suferit modificări radicale că urmare a rezultatelor de astăzi. Învingător în etapă de azi, Geraint Thomas a preluat tricoul galben de la Greg van Avermaet. Chris Froome și Tom Dumoulin completează podiumul provizoriu al clasamentului general, în timp ce, Vincenzo Nibali și Primoz Roglic completează top cinciul. Printre primii zece clasați în clasamentul general, îi mai regăsim și pe Steven Kruijswijk, Mikel Landă, Romain Bardet, Nairo Quintana și Dan Martin.

Celelalte clasamente general nu au suferit modificări substanțiale. Peter Sagan și-a mărit și mai mult avantajul în clasamentul tricoului verde. Julian Alaphilippe rămâne și mâine îmbrăcat în tricoul celui mai bun cățărător, în timp ce, Pierre Latour rămâne îmbrăcat în tricoul alb destinat celui mai bun tânăr sub 25 de ani.

Turul Franței va continua mâine cu etapă a 12-a care se va desfășura între Bourg-Saint-Maurice Les Arcs și Alpe d’Huez.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.