Etapa a 18-a a Turului Franței pornea din localitatea Trie-sur-Baïse. Cei 146 de rutieri rămăși la startul Mării Bucle, aveau de parcurs 171 de kilometri până la Pau. Imediat după startul real al etapei, un grup de cinci rutieri s-a desprins în evadator.

Printre aceștia, l-am regăsit și pe Niki Terpstra. Ceva mai târziu, în pluton, o căzătură a pus la pământ câțiva oameni cu greutate în pluton. Cele mai sonore nume au fost Adam Yates și Nairo Quintana, columbianul având nevoie și de câteva îngrijiri medicale.

Grupul condus de Terpstra a fost în frunte la sprintul intermediar, cu van Keirsbulck, Terpstra și Durbridge în top trei. Încet, dar sigur, pe măsură ce ne apropiam de Pau, avantajul maxim de două minute scădea considerabil. Până la urmă, cvintetul fruntaș a fost prins de plutonul furibund condus de echipele sprinterilor.

Ultimii kilometri au reprezentat o cursă haotică până la linia de sosire. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar sprintul s-a jucat de la egal la egal. Cu Pețer Sagan rămas puțin în urmă după incidentul suferit ieri, sprintul a reprezentat o afacere eminamente franceză.

Arnaud Demare i-a luat față lui Christophe Laporte și și-a adjudecat prima victorie în această ediție a Turului Franței. Pe următoarele două poziții am regăsit doi norvegieni, în ordinea, Alexander Kristoff și Edvald Boasson Hagen, în timp ce, Sonny Colbrelli s-a clasat al cincilea.

Maximilian Richeze și John Degenkolb s-au clasat pe următoarele două poziții, în timp ce, Pețer Sagan a venit foarte precaut pe locul al optulea. Topul primilor zece clasați în etapă de astăzi a fost completat de Taylor Phinney și Timothy Dupont.

Având în vedere profilul etapei, clasamentul general a rămas neschimbat. Prin urmare, înaintea ultimei etape montane programată să se desfășoare mâine, Geraint Thomas rămâne în continuare deținătorul tricoului galben și își păstrează în continuare intact avantajul în fața lui Tom Dumoulin și Chris Froome. Nici celelalte clasamente nu au suferit modificări substanțiale după deznodământul de la Pau. Astfel, Pețer Sagan, Julian Alaphilippe și Pierre Latour rămân liderii celorlalte clasamente individuale.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a 19-a, programată să se desfășoare între localitățile Lourdes și Laruns, pe o distanță de 200.5 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.