Penultima etapă a Turului Franței semnifica ultima șansă a oamenilor de clasament general pentru a schimba ordinea în ierarhia Marii Bucle. Pe o lungime de 31 de kilometri, cu startul la Saint-Peé-sur-Nivelle și finalul la Espelette, contratimpul individual prezența câteva particularități aparte pentru specialiștii acestei probe.

În prima parte a zilei, condițiile nefaste și-au pus amprenta asupra desfășurării evenimentelor. Prima referință a zilei a fost semnată relativ devreme de Michael Hepburn. Australianul de la Mitchelton-Scott a oprit cronometrul în 42:15. Bucuria să a fost estompată ulterior de alți nouă cicliști.

Primul care a îmbunătățit această performanță a fost Soren Kragh Andersen, cel care a încheiat traseul în 41:44. Bucuria danezului de la Team Sunweb a fost una de scurtă durată. Într-o zi fastă pentru el, Michal Kwiatkowski a spulberat orice șansa a lui Kragh Andersen și a coborât cu doar o secundă sub reperul semnat de danez.

Polonezul a rămas în frunte vreme de aproape două ore. Singurii care au reușit să coboare sub reperul semnat de Kwiatkowski au fost oamenii de clasament general. Chris Froome a fost primul care l-a depășit pe Kwiatkowski și a semnat o nouă referință, cronometrată în 40:53. Câteva minute mai târziu, Tom Dumoulin a stricat sărbătoarea echipei Sky și a semnat cel mai bun timp al zilei, coborând cu doar o secundă sub timpul semnat de Froome cu câteva minute mai devreme.

Geraint Thomas a început en fanfare contratimpul individual. Pe primele două sectoare cronometrate, galezul a dominat categoric, însă, pentru a-și conservă tricoul galben, Thomas a redus din gaz. Astfel, el a sosit la 14 secunde în față lui Tom Dumoulin și a completat podiumul zilei.

Grație rezultatului de astăzi, Geraint Thomas și-a asigurat prima victorie din carieră în Turul Franței. Galezul are un avantaj de 1:51 în față lui Tom Dumoulin înaintea ultimei etape de la Paris. Datorită performanței excelente de astăzi, Chris Froome și-a recăpătat locul pe podium pierdut ieri în față lui Primoz Roglic.

Steven Kruijswijk completează top cinciul Mării Bucle, în timp ce, printre primii zece clasați ai clasamentului general, îi mai regăsim, în ordine, pe Romain Bardet, Mikel Landa, Dan Martin, Ilnur Zakarin și Nairo Quintana. Celelalte clasamente generale nu au suferit nici un fel de modificări.

Astfel, Peter Sagan își va adjudeca mâine cel de-al șaselea tricou verde din carieră. Julian Alaphilippe și Pierre Latour spăla onoarea francezilor grație victoriilor în clasamentele cățărătorilor și al celui mai bun tânăr.

Ediția din 2018 a Turului Franței se va încheia mâine cu ultima etapă, programată să se desfășoare între Houilles și Paris Champs-Elysees, pe o distanță de 116 kilometri. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.