Ce legătură logică au prostituatele, hotelurile de lux, spitalele de psihiatrie și ciclismul de înaltă performanță? Aflat în probabil cea mai cruntă perioadă a existenței sale, Jan Ullrich este de câteva zile în prim-planul mass mediei internaționale. Fostul mare ciclist german, retras pe ușă din dos a ciclismului, a fost internat într-un spital de psihiatrie din Germania sa natală.

Conform apropiaților săi, Ullrich a suferit după divorțul de soția sa, iar comportamentul sau pare să indice probleme mult mai serioase și mai profunde de atât. Lucrurile nu au fost dintotdeauna atât de tulbururi. Pentru cunoscători, Ullrich are multiple clasări pe podium în Turul Franței, printre care și victoria din 1997.

Toată drama sa a început din momentul în care a căzut în acel contratimp infam din 2003. De acolo încolo, carieră lui Ullrich a devenit doar o umbră la ceea ce era în primii ani ai carierei.Dincolo de prodigiozitatea și talentul evident, Ullrich a avut probleme de comportament cam tot timpul.

Venit din cruntul regim comunist al Germaniei de Est, Ullrich a fost cândva expresia forței brute în ciclism, iar talentul sau natural era cotat alături de greii de odinioară ai ciclismului. Din nefericire, după retragerea tuturor rezultatelor de după 2005 și după ce a confirmat bănuielile legate de dopaj, viața lui Ullrich a luat-o pe o pantă descendentă la viteză de rollercoaster.

În ultimii ani, derapajele de comportament, depresiile și acțiunile aproape criminale, l-au pus pe Ullrich într-o lumină proastă. Cândva cel mai popular sportiv german, marele Jan devenea o caricatură a gloriosului ciclist de odinioară.

Dacă urmărim generația sa, nici Ullrich nu a scăpat de blestemele minciunilor legate de dopaj. Anii în șir trăiți la limita infracționalități sportive (și morale, dacă vreți) și-au spus cuvântul, iar karma adevărului ieșit la iveală a lovit crunt în destinul celui care odinioară era văzut că fiind cel mai talentat ciclist al generației sale.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.