Eduard Grosu

După 5 sezoane petrecute alături de cei la Nippo-Vini Fantini, Eduard Grosu a decis să facă o schimbare în cariera sa.

Campionul național al României pe șosea a semnat un contract pentru două sezoane cu echipa pro-continentală franceză Delko Marseille Provence KTM, o formație ce se află în plutonul profesionist din 2011, însă care nu a fost invitată până acum în Turul Franței niciodată.

Eduard Grosu are două participări într-un mare tur până acest moment (Giro d’Italia 2015 și 2016), iar un start în Marea Buclă ar fi cu siguranță cel mai important moment al carierei pentru ciclistul în vârstă de 25 de ani.

La Delko Marseille, Grosu va evolua alături de câțiva cicliști interesanți, precum Javier Moreno (ex-Movistar), Mauro Finetto (fost câștigător în Turul Sibiului) sau Delio Fernandez.

Echipa din Provence a ratat în ultimii doi ani participarea în Turul Franței, deși presa din hexagon o vedea cu șanse bune de a fi invitată. Cu toate acestea, cei de la ASO i-au preferat doi ani la rând pe belgienii de la Wanty-Groupe Gobert, lăsându-i fără Le Tour atât pe cei de la Delko, cât și pe Vital Concept, echipa lui Bryan Coquard.

“Sunt foarte fericit că am ajuns la această echipă. După 5 ani cu Nippo, simțeam că am nevoie de o schimbare”, a declarat Grosu. “Sunt foarte motivat și vreau să câștig cât mai multe curse în Franța”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.