ciclism.ro: Salut, Valentin! Ne aflăm cu doar câteva zile înainte de startul campionatelor mondiale de ciclism pe șosea. Ești la a doua participare consecutivă la mondiale. Care sunt obiectivele tale principale pentru Innsbruck?

Valentin Vasiloiu: Salut ,da așa este! Mai sunt câteva zile pană la începerea Campionatelor Mondiale. Obiectivul meu în proba de contratatimp va fi acela de a vedea un progres uriaș fată de Campionatele Europene și de ce nu o clasare în top 10 ar confirma cu adevărat potențialul meu pe viitor.

Anul trecut, campionatele mondiale s-au desfășurat în Norvegia, pe un traseu foarte diferit față de cel de anul acesta din Austria. Crezi că ți se potrivește mai bine traseul propus de organizatori la Innsbruck?

Da , cred că traseul de la Innsbruck este mult mai potrivit pentru mine fată de cel din Bergen deoarece profilul meu de rutier arată a fi un cătărător.

După cum probabil bine știm deja, vei reprezenta România la Innsbruck atât în probă de fond cât și la contratimpul individual. În care probă crezi că vei obține rezultatul mai bun?

În ambele probe doresc să mă remarc sunt foarte motivat și am muncit din greu perioada ăsta gândindu mă la CM.

Ești un ciclist cu performanțe foarte bune pentru vârstă ta. Ne-ai putea spune pe scurt câte ceva despre palmaresul tău de până acum?

Da, am câteva rezultate notabile. Triplu campion național, vicecampion balcanic , locul 3 contratimp 2017 , locul 3 2018 road race la campionatele balcanice plus multe alte competiții câștigate în țară.

Puțină lume știe ca Alex Ciocan, celebrul comentator de ciclism, este mentorul tău. În ce măsură ți-a acordat el sfaturi privind cariera ta?

Pot spune că Alex Ciocan mi a fost că un tată sezonul ăsta a avut grijă că eu să fac totul așa cum trebuie adică ca un ciclist profesionist. În fiecare zi discutăm și primesc sfaturi , pot spune că este cel mai bun antrenor de la care am invătat numai lucruri bune.

Dacă ai fi să alegi un profil de ciclist, unde consideri că te-ai încadra cel mai bine?

Căţărător.

Ciclismul românesc a înflorit mult în ultimii ani. Ce părere ai despre situația ciclismului autohton?

Ciclismul românesc va crește treptat trebuie doar să avem răbdare.

Ai vreun ciclist român în activitate preferat?

Singurul ciclist român preferat sunt eu, îmi doresc să ajung cel mai bun din lume.

Dar internațional?

Pe plan internațional singurul care mă inspiră este Chris Froome.Pentru mine el este cel mai bun din toate timpurile pană acum.

Valentin, un mesaj de încheiere pentru comunitatea ciclism.ro?

Vă salut și îmi doresc cât mai curând să scrieți știri despre mine din Tour De France!

Mult succes la Innsbruck și în toate celelalte curse la care vei participa în viitor.

 

Foto – Radu Cristi

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.