Turul României a revenit astăzi pe firmamentul ciclismului internațional după o pauză de cinci ani. Prima etapă a debutat astăzi, cu un traseu de 154.7 kilometri.

Startul festiv s-a dat la Albă Iulia, iar finalul zilei avea să îi aducă pe rutierii Micii Bucle in centrul Sibiului.

Încă din debutul zilei, un grup numeros de cicliști a forțat o evadare. Încet, dar sigur, după câteva tentative, un grup de 13 cicliști s-a desprins de pluton.

Avantajul maxim al evadării a fost de șapte minute și jumătate. În evadare, am avut și doi cicliști români, pe Serghei Tvetcov și Emil Dima.

Mattia Bais și Peter Schulting și-au împărțit laurii în catararile zilei și la sprintul intermediar. În cele din urmă, dat fiind avantajul astronomic al evadaților a fost suficient pentru a aduce victoria de etapă și implicit primul tricou galben unuia dintre ei.

Peter Schulting a fost cel care și-a asumat un atac târziu și a câștigat cu un avantaj de 15 secunde în față lui Simon Pellaud. Podiumul zilei a fost completat de Onur Balkan, la 17 secunde în urma învingătorului olandez.

Mattia Bais și Mateusz Grabis au completat topul primilor cinci clasați, în timp ce, Maksym Vasilyev și Giovanni Aleotti s-au clasat pe șase și șapte.

România a avut doi reprezentanți în top zece. Emil Dima s-a clasat al optulea, în timp ce, Serghei Tvetcov a încheiat topul primilor zece clasați. Între cei doi români a sosit Stanimir Cholakov, clasat al nouălea.

Turul României va continua mâine cu etapa a doua, programată să se desfășoare între Sibiu și Brașov, pe o distanță de 162.8 kilometri.

 

 

Foto- Turul României

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.