Serghei Tvetcov turul romaniei 2018

După succesul din etapa a doua, Serghei Țvetcov și-a apărat primul loc din ierarhia generală a Turului României în ultimele trei runde pentru a-și trece în cont o victorie importantă în cea de-a 51-a ediție a Micii Bucle.

Liderul Naționalei României a terminat în pluton etapa finală, disputată astăzi la București pe un circuit, trecând linia de sosire în același timp cu Onur Balkan (Turcia), învingătorul de etapă. Balkan i-a învins la sprint pe polonezul Szymon Krawczyk și pe italianul Filippo Ferronato, victorie ce i-a asigurat și urcarea pe treapta a doua clasamentului general final.

După ce a lipsit din calendarul UCI timp de patru sezoane, Turul României a revenit în acest an într-o ediție mai restrânsă, dar care a străbătut totuși toate cele trei regiuni istorice ale țării.

Echipa olandeză Monkey Town a fost cea mai competitivă în cursă, obținând trei victorii de etapă, două prin Peter Schulting (etapele 1 și 4) și una prin Jeen De Jong (etapa a 3-a), singurul succes românesc fiind adus de Țvetcov în runda a doua.

Un alt remarcat al acestei ediții a fost Emil Dima, ciclistul celor de la MsTina-Focus terminând cursa pe locul 6 la general și pe locul 3 în clasamentul tinerilor.

Cristian Răileanu a câștigat ierarhia cățărătorilor, în timp ce italienii de la Friuli și-au adjudecat clasamentul pe echipe.

Clasamentul general final:

1 Serghei Țvetcov (România)

16:51:38

2 Onur Balkan (Turcia)

+12”

3 Mateusz Grabis (Voster Uniwheels)

+20”

4 Simon Pellaud (Team Illuminate)

+22”

5 Mattia Bais (Cycling Team Friuli)

+23”

6 Emil Dima (MsTina-Focus)

+27”

7 Giovanni Aleotti (Cycling Team Friuli)

+33”

8 Peter Schulting (Monkey Town)

+38”

9 Massimo Orlandi (Cycling Team Friuli)

+43”

10 Andrii Bratashchuk (Team Novak)

+48”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.