Cu toții știm deja faptul că trăim într-o epocă în care corectitudinea politică este la mare căutare. Orice declarație, de orice natură este atent măsurată și abia apoi este emanată prin filtrul PR-ului mult prea puternic.

Recent, Bradley Wiggins a lansat o carte cu un subiect  controversat. Icons este titlul celei de-a patra cărți care îl are drept autor. Deloc străin de controverse, Wiggins a adăugat printre numele iconice și pe Lance Armstrong.

Mai mult, rugat să își explice alegerea în fața publicului pasionate de ciclism, Wiggins a optat să scrie un articol detaliat despre influența pe care Armstrong a avut-o asupra carierei sale.

Unii ar spune că această opțiune personală de a nu ignora locul în istorie al lui Armstrong reprezintă o detașare de ipocrizia pe care o flutura nonșalant în epoca în care rula pentru Team Sky. Admiratorii lui Wiggo ar putea să rămână șocați de opțiunea idolului lor de a-l include pe Cel interzis în categoria celor care i-au șlefuit cariera ciclistica. Până la urmă, unde e adevărul?

Unii sceptici die hard, printre care trebuie obligatoriu să îl pomenim pe eminentul jurnalist irlandez David Walsh, ar putea spune că această opțiune certifică suspiciunile legate de dopajul lui Wiggins. Până la urmă, judecând logic, de ce Wiggins nu a avut tupeul de a îi lua apărarea lui Lance atunci când conta cu adevărat? Răspunsurile pot fi de multe feluri și cu siguranță nu vor ferici pe toată lumea.

Fie că ne place, fie că nu, această confesiune făcută de Wiggins în cea mai nouă dintre cărțile sale, reprezintă cu fidelitate personalitatea sa extrem de controversată, dar, totodată, extrem de carismatică și populară. Totuși, nu ne rămâne decât să sperăm că acest demers nu e începutul vreunei confesiuni a la Lance Armstrong la Oprah Winfrey. Ciclismul nu are nevoie de o asemenea poveste, mai ales după deceniul turbulent prin care a trecut. Ar fi păcat atât pentru sportul nostru preaiubit, cât și pentru imaginea lui Wiggins, dar și a fanilor săi devotați, printre care  încă se află și subsemnatul.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.