Criteriul Saitama și-a desfășurat astăzi evenimentele mult așteptate de către fanii ciclismului din Japonia. De dimineață, sprinterii și contratimpistii s-au duelat în câteva întrecerii dedicate lor.

După-amiază a urmat și cursă principală în care erau prezenți mai toți greii care au participat în vară în Turul Franței. Deși scurtă, întrecerea a fost captivantă și plină de suspans. Diverse premii au fost acordate de organizatori. Marcel Kittel a primit premiul sprinterilor, Nibali pe cel al cățărătorilor, iar Matteo Trenton a plecat cu premiul celui mai combativ rutier.

În final, Alejandro Valverde a fost marele laureat al zilei. Doar Geraint Thomas și Yukiya Arashiro au rezistat asaltului dat de spaniol, iar sprintul a fost un deliciu pentru fanii japonezi.

Tricoul campionului mondial a cântărit mai greu în economia finală decât tricoul galben. Alejandro Valverde s-a impus fără emoții, în timp ce, Geraint Thomas și Yukiya Arashiro au completat podiumul. Vincenzo Nibali și Fumiyuki Beppu au fost ceilalți doi oameni din top cinci, în timp ce, printre primii zece clasați i-am mai regăsit le Marcel Kittel, Alexander Kristoff, Matteo Trentin, Kota Yokoyama și Rei Onodera.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.