Serghei Tvetcov turul romaniei 2018

Câștigătorul Turului României, Seghei Țvetcov, va evolua începând cu sezonul viitor pentru noua echipă a fostului ciclist american Floyd Landis.

UnitedHealthcare, formația pentru care Țvetcov a evoluat în acest an, nu a găsit un sponsor care să susțină financiar echipa și în 2019, astfel că ciclistul nostru a rămas fără contract pentru sezonul viitor.

Floyd’s Pro Cycling se numește noua echipă continentală a controversatului Floyd Landis, câștigător al Turului Franței în 2006, dar descalificat câteva zile mai târziu pentru un nivel de testosteron ce depășea limita superioară acceptată.

O parte dintre banii cu care Landis va finanța formația Floyd’s Pro Cycling provin chiar de la Lance Armstrong și de la fosta conducere a echipei US Postal, după un lung șir de procese ce s-a finalizat cu o înțelegere între părți.

În noua sa formație, Landis a mai cooptat alți doi foști cicliști ai UnitedHealthcare, sprinterul Travis McCabe și experimentatul Jonny Clarke.

Pe lângă calendarul de curse de șosea din Statele Unite ale Americii și Canada, la care rămâne de văzut dacă oamenii lui Landis vor fi invitați, Țvetcov ar putea participa și în curse de gravel sau mountain biking, țelul formației fiind acela de a acoperi toate aceste ramuri ale ciclismului în 2019.

După ce s-a retras definitiv din ciclism, Landis s-a asociat cu un alt fost purtător de tricou galben în Le Tour, Dave Zabriske, și au deschis împreună o mică afacere cu cânepă în Oregon, Statele Unite ale Americii.

Mărturiile lui Landis au fost decisive în ancheta ce l-a demascat pe Lance Armstrong și întreaga echipă US Postal, acestea ducând în cele din urmă la retragerea celor 7 titluri din Turul Franței pe care Armstrong le obținuse între 1999 și 2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.