Prin intermediul unui comunicat de presă lansat ieri seară, Chris Froome și-a anunțat intențiile pentru sezonul 2019. Campionul en titre din Giro d’Italia a confirmat faptul că nu își va apăra victoria de anul acesta.

Totodată, Froome și-a anunțat prezența la ediția din 2019 a Turului Franței. Marele campion britanic a afirmat că obiectivul său principal pentru sezonul viitor este victoria în cea mai prestigioasă competiție ciclistică din lume.

În vârstă de 33 de ani, Chris Froome are în palmaresul său patru victorii în Turul Franței (2013, 2015, 2016 și 2017). Dacă britanicul se va impune în marea buclă franceză în 2019, el va egala recordul de victorii deținut, la egalitate, de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain, cei care, și-au asigurat de-a lungul carierelor lor câte cinci victorii în Turul Franței.

Ediția din 2019 a Turului Franței va debuta pe 6 iulie, de la Bruxelles și se va încheia pe 28 iulie cu tradiționalul final festiv de pe bulevardul parizian Champs-Elysees.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.