cu bicicleta la serviciu

Administrația orașului italian Bari a decis să încurajeze mersul pe bicicletă spre locul de muncă, punând la bătaie atât recompense financiare pentru fiecare kilometru pedalat, cât și un ajutor pentru achiziția unei biciclete.

În ciuda tradiției uriașe pe care Italia o are în ciclism, Bari este primul oraș din această țară care recurge la astfel de compensații pentru cicliști. Programul pilot se va desfășura pe o perioadă de patru luni, iar consiliul orașului din sud-estul Italiei a alocat un buget de 545.000 euro pentru acesta.

Autoritățile de acolo spun că se așteaptă ca numărul persoanelor care folosesc bicicleta să se dubleze, scopul acestei inițiative nefiind doar acela de a reduce numărul de mașini active pe străzile din Bari, ci există și o componentă ecologică foarte importantă pentru mediul înconjurător.

Inițial, fiecare ciclist va putea obține un maximum de 25 euro pe lună, în funcție de kilometrii pedalați, o recompensă care nu este uriașă, dar care ar putea reprezenta o mică motivație suplimentară.

În plus, autoritățile din Bari vor oferi un ajutor financiar celor care nu dețin o bicicletă, dar își doresc să folosească acest mijloc de transport către serviciu. Fiecare doritor va primi 150 euro pentru o bicicletă clasică nouă, 250 euro pentru o bicicletă electrică și 100 euro pentru o bicicletă folosită.

Acest proiect nu este unic în Europa, țări precum Belgia sau Olanda fiind deschizătoare de drumuri în acest sens.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.