Specialized Allez Sprint Peter Sagan

Peter Sagan a intrat în jocul sponsorului Specialized și a folosit o bicicletă din aliaj în prima cursă a sezonului 2019, încheind pe locul secund în Down Under Classic, criteriul ce precede Turul Down Under.

Specialized Allez Sprint Peter Sagan

În ceea ce pare o mișcare de resuscitare a cadrelor de aluminiu în rândul consumatorilor de ciclism de șosea ce devin din ce în ce mai pretențioși, Specialized i-a pregătit slovacului un model Allez Sprint personalizat.

Sagan nu a mai pedalat pe o bicicletă din aluminiu din vremea junioratului, dar a demonstrat că poți fi competitiv și pe un astfel de cadru. Doar Caleb Ewan a fost mai rapid decât el în Down Under Classic.

Specialized Allez Sprint Peter Sagan

“Am lucrat cu cei de la Specialized la acest model începând cu luna decembrie. Acum mi-au adus acest model personalizat, care este mult mai rigid decât Venge sau Tarmac”, spune Peter Sagan.

Specialized Allez Sprint Peter Sagan

Doar cadrul bicicletei este din aluminiu, căci furca rămâne din carbon. Bicicleta rutierului de la Bora-hansgrohe este echipată cu un grup Shimano Dura-Ace 9170, roți Roval CLX 64 și alte accesorii produse de Specialized.

Specialized Allez Sprint Peter Sagan

O altă noutate o reprezintă roțile tubeless, mai rar utilizate în ciclismul de șosea și mult mai frecvente în mountain biking, dar și anvelopele S-Works Turbo RapidAir de 26mm.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.