ciclism.ro: Richie, un nou sezon, o nouă echipă. Ce te-a determinat să semnezi cu Trek-Segafredo?

Richie Porte: Printre multe altele, am fost onorat să aflu că am fost dorit cu adevărat de Trek-Segafredo, nu doar pentru Turul Franței, cât și pentru alte curse în care m-am impus în trecut.

Ultimele sezoane au fost marcate de numeroase accidentări. Care sunt obiectivele tale principale pentru acest sezon?

Obiectivele mele nu s-au schimbat și vor rămâne aceleași. Principala mea țintă va fi Turul Franței, acolo unde sper să trec de etapa a noua anul acesta. În pregătirea Marii Bucle, îmi doresc, de asemenea, niște victorii în cursele de o săptămână.

În ce mari tururi te vom vedea anul acesta?

Dau totul pentru Turul Franței.

Care sunt obiectivele tale pentru Tour Down Under?

Tour Down Under reprezintă prima competiție alături de noua mea echipă. Cu siguranță, îmi doresc să fiu competitiv aici și îmi doresc să mă lupt pentru victorie. M-am antrenat din greu în ultimele luni și mă simt bine pregătit. Mai mult decât atât, avem o echipă foarte puternică și am convingerea că ne vom pune amprenta.

Richie, ai câștigat în trecut Tour Down Under. Care este secretul reușitei în această cursă?

Să nu pierzi timp și să ajungi primul la linia de sosire. De asemenea, cred că faptul că m-am antrenat la temperaturi ridicate mă va ajuta mult mai mult decât cei care s-au antrenat la temperaturi joase.

Ce părere ai despre traseul din această ediție a Tour Down Under? Ai vreo etapă preferată?

Avem, așa cum după cum am adineaori, una dintre cele puternice echipe pentru etape de tipul ultimei, cu finalul la Willunga Hill. Acolo, cred eu, Peter Stetina și Jarlinson Pantano sunt foarte puternici. Pe lângă asta, îl avem în cadrul echipei pe experimentatul Koen de Kort, dar și cicliști precum Will Clarke, Kiel Reijnen și Ryan Mullen. Prin urmare, avem o echipă foarte echilibrată și foarte solidă și așa sper să fie tot restul anului.

Cât despre mine, să fiu sincer, traseul de acum doi ani m-a avantajat mai mult, dar, cred că este un traseu bine gândit și foarte solicitant. Cred că etapa a treia, cu finalul la Uraidla și cu peste 3000 de metri diferență de altitudine va fi cea mai decisivă, dar, depinde și cum va fi abordată. De îndată ce am făcut recunoașterea traseului, ne-am dat seama că va fi o reală provocare.

Prin mutarea de la BMC la Trek, ai schimbat și producătorul de biciclete. Cum ți se par noile modele Trek?

Îmi plac foarte mult ambele modele, atât Madone, cât și Emonda. Aștept cu nerăbdare să parcurg Col de la Madone (cățărarea mea preferată) pe bicicleta Madone.

Avem vreo șansă să te vedem în vreo cursa clasică în acest sezon?

Foarte puțin probabil.

Dacă ar fi să participi la o cursă la care nu ai mai luat startul, care ar fi aceea?

Fără îndoială, Turul Californiei.

Richie, îți mulțumesc pentru timpul acordat. Mult succes în noul sezon.

Vă mulțumesc mult.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.