Omloop Het Nieuwsblad a deschis balul primului weekend al clasicelor belgiene pe 2019. După un efort solitar de excepție, Zdenek Stybar și-a respectat statutul de mare favorit și și-a adjudecat succesul.

Cehul le-a dat șah mat rivalilor săi din pluton. Podiumul a fost completat de Greg van Avermaet și Tim Wellens, in timp ce, Alexei Lutsenko și Dylan Theuns au completat top cinciul zilei de sâmbătă.

Printre primii zece clasați în prestigioasa cursă belgiană, i-am mai regăsit, în ordine, pe Jean-Pierre Drucker, Yves Lampaert, Philippe Gilbert, Matteo Trenton și Oliver Naesen.


Festinul ciclistic belgian din acest weekend a continuat astăzi cu Kuurne – Bruxelles – Kuurne.

201.5 km i-a așteptat pe cicliștii prezenți la startul din Kuurne. 14 cățărări de dificultăți diferite au condimentat ziua în Belgia. Pe lângă aceste ascensiuni, ploaia densă a jucat feste tuturor, iar diversele strategii de dinaintea cursei au fost date total peste cap.

Atacurile nu au întârziat să apară, dar, rând pe rând, furibundul pluton s-a asigurat că evadații nu vor produce vreo surpriză, iar liniștea s-a lăsat cu vreo 25 de kilometri înainte de final.

După o perioadă de acalmie de aproximativ zece kilometri, Bob Jungels a decis că e momentul oportun să atace și să încerce imposibil, victoria prin contraatac.

Încet, dar sigur, Jungels s-a făcut nevăzut și se părea că va obține o victorie facilă. Cu aproximativ cinci kilometri înainte de final, plutonul urmăritor a incercat o replică, dar, coechipierii lui Jungels de la Deceuninck-QuickStep au oprit ofensiva din pluton.

In acest fel, ei au reușit să neutralizeze orice efort, iar Bob Jungels s-a îndreptat nestingherit către victorie. Owain Doull a adus un podium total neașteptat pentru Team Sky. Galezul a atacat furibund pe ultimii metri și l-a învins clar la sprint pe Niki Terpstra.

Învingător aici în 2018, Dylan Groenewegen a fost nevoit să se mulțumească cu locul al patrulea. In spatele sau au sosit alți doi cicliști de la Deceuninck-QuickStep, Yves Lampaert și Florian Senechal. Jens Keukeleire, Andre Greipel, Jasper de Buyst și Carlos Barbero au fost ceilalți rutieri clasați în topul primilor zece din Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.