Paris-Nice s-a încheiat ieri. Prima mare cursă pe etape a sezonului a avut un deznodământ oarecum previzibil, puternica Team Sky neavând concurență în mare parte a timpului. După cum bine știm, marele învingător al competiției a fost Egan Bernal.

Acest tânăr columbian nu este un nume deloc străin publicului din România. În 2016, la doar 19 ani, el se impunea în Turul Ciclist al Bihorului. Talentul său a fost imediat remarcat de Dave Brailsford. Ilustrul lider al echipei Sky a pus mâna pe tânărul giuvaer la final de 2017. Între timp, Bernal s-a impus în cealaltă vueltă autohtonă, cea sibiană.

Revenind la evoluția stelară a lui Bernal din Paris-Nice, trecem în revistă evoluția sa excepțională din penultima etapă, cea cu finalul pe dificilul Col de Turini. Acolo, el a arătat de ce este văzut ca fiind noul diamant al ciclismului de șosea.

În ultima zi, Nairo Quintana a încercat un răspuns a la Contador în 2017, dar, rezultatul a fost același, trenulețul cyborgilor lui Brailsford reușind să estompeze eforturile lui Nairoman.

La cei doar 22 de ani ai săi, Egan Bernal promite mult. Pentru amatorii de statistici, el a intrat în topul celor mai tineri campioni ai Cursei către Soare. Dacă va continua această formă și în Giro d’Italia, Egan Bernal ar putea deveni echivalentul unui Bernard Hinault sau Laurent Fignon, doi dintre ultimii mari copii prodigioși ai ciclismului.

Singură diferență dintre Bernal și coloșii mai sus amintiți este dată de debutul în mirobolantul Bihor, probabil arealul geografic cel mai divers și cu domnișoarele cele mai drăguțe. O fi contat aceste mici amănunte în explozia lui Bernal? În ușoara lui naivitate, subsemnatul speră asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.