Cea de-a 110-a ediție a monumentului Milano – San Remo a debutat cu startul festiv dat la ora locală 10. Imediat după startul real dat la ieșirea din Milano, un grup de zece rutieri a format o evadare.

Cei zece au fost Hentala, Maestri, Masnada, Peron, Planet, Poli, Raggio, Sagiv, Schonberger și Tonelli. Avantajul celor plecați la atac încă de dimineață a ajuns la un moment dat la aproape nouă minute.

Încet, dar sigur, plutonul s-au dezmorțit din ritmul duminical impus în prima parte a cursei. Acest fapt a fost vizibil în momentul în care ecartul dintre evadați și cei din pluton a scăzut dramatic. Mai mult, evadarea s-a destrămat, iar rând pe rând, cei plecați la atac au fost prinși din urmă.

Ultimul fugar a fost Masnada. Omul lui Gianni Savio a mai rămas în frunte până cu aproximativ 25 de kilometri, atunci când, el a fost înghițit de plutonul furibund. De acum încolo, grupul era compact, iar clasicul sprint masiv din centrul orașului San Remo devenea foarte probabil.

Ultimii kilometri ai cursei au ținut capul de afiș al monumentului. Atacurile au înfrumusețat o cursă destul de ternă până atunci. Pe finalul cursei, după scurta, dar dificila Poggio, un grup de câțiva corifei au încercat să își impună numele în Panteonul învingătorilor din La Classicisima.

Sagan, Alaphilippe, Kwiatkowski, Valverde, Mohoric, Dumoulin și Nibali au fost doar câțiva dintre cei care au încântat fanii pe finalul cursei. Din acest moment, o dată cu intrarea în ultimul kilometru, un lucru era cert. Din această mână de oameni urma să avem învingătorul din Milano – San Remo.

Matej Mohoric a deschis timpuriu sprintul de final. Atacul slovenului a fost repede anihilat de Sagan și compania. În cele din urmă, după un fuleu fulminant pe ultimii metri, Julian Alaphilippe și-a adjudecat o victorie splendidă.

Oliver Naesen a fost surpriza plăcută a zilei. Belgianul de la AG2R La Mondiale s-a clasat al doilea. Podiumul zilei a fost completat de Michal Kwiatkowski, învingătorul din 2017.

Peter Sagan a fost marele învins al zilei. Triplul campion mondial părea marele favorit al finalului de cursă, dar, el nu a reușit sa se claseze pe podium, reușind doar un modest loc patru.

Matej Mohoric a fost ultimul rutier din top cinci. Printre ceilalți rutieri clasați printre primii zece, i-am mai întâlnit, în ordine, pe Wout van Aert, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Simon Clarke și Matteo Trentin.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.