A 117-a ediție a clasicei monument Paris-Roubaix a debutat la ora locală 11. Startul festiv s-a dat la Compiegne, iar finalul era programat la Roubaix, pe faimosul velodrom din inima orașului.

257 km și 29 de secțiuni de pavate aveau de parcurs cei prezenți la startul din Paris-Roubaix. Încă din debutul cursei diverși cicliști și-au încercat norocul și au plecat la atac.

Din nefericire pentru ei, vântul puternic care bătea din față a oprit orice demers al evadaților. Chiar și atunci când s-au desprins câțiva cicliști, în nici un moment avantajul atacanților nu a fost mai mare de un minut.

Ultimii 25 de kilometri au condimentat cu adevărat cursa. Cu o strategie tactică briliantă, Deceuninck-Quick Step a încercat să atace pe toate căile posibile. Primul care a lansat o sarjă ofensivă a fost Yves Lampaert.

Campionul în exercițiu al Belgiei nu a făcut prea mulți pureci și în cele din urmă s-a văzut nevoit să se recunoască învins de micul grup urmăritor condus de Sagan.

Următorul ciclist care și-a încercat șansa a fost Nils Politt. Rutierul german de la Team Katusha-Alpecin a fost urmat imediat și de Philippe Gilbert, care, a simțit slăbiciunea lui Sagan.

În cele din urmă, Politt ȘI Gilbert au fost cei care și-au disputat victoria pe velodromul din Roubaix. În mod deloc surprinzător, Philippe Gilbert a fost cel care și-a fructificat avantajul sprintului și și-a trecut în palmaresul sau deja impresionant prima victorie din carieră în Paris-Roubaix.

Nils Politt nu a avut replică la sprintul final dus de Philippe Gilbert și a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund. Podiumul festiv din Paris-Roubaix a fost completat de Yves Lampaert.

Peter Sagan a fost marele învins al zilei. Câștigătorul de anul trecut a reușit să se claseze abia pe locul al patrulea. Florian Senechal a fost cel mai bine clasat ciclist francez și a completat topul primilor cinci clasați.

Mike Teunissen, Zdenek Stybar, Evaldas Siskevicius, Sep Vanmarcke și Stefan Kung au fost ceilalți rutieri clasați în top zecele ediției din 2019 din Paris-Roubaix.

Următoarea clasică monument va avea loc pe 28 aprilie, atunci când este programată Liege-Bastogne-Liege, a patra dintre cele cinci clasice monument ale sezonului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.