Acasă CICLISM ÎN ROMÂNIA Emil Dima, cel mai bun cățărător în Turul Alpilor după prima etapă

Emil Dima, cel mai bun cățărător în Turul Alpilor după prima etapă

0

Într-o cursă cu Vincenzo Nibali și Chris Froome la start, Emil Dima va purta un tricou distinctiv în cea de-a doua etapă a Turului Alpilor, după o evoluție curajoasă în prima rundă.

Ciclistul echipei Giotti Victoria – Palomar a făcut parte din evadarea zilei, alături de Maximilian Kuen (Vorarlberg), Patrick Gamper (Tirol-KTM) și Matthias Krizek (Felbermayr), cei patru ajungând la un avantaj maxim în fața plutonului de aproape 6 minute.

Dima s-a impus pe ultima cățărare repertoriată a zilei, o ascensiune de categoria II, asigurându-și astfel pentru cel puțin o zi tricoul acordat celui mai bun cățărător. Imediat după urcarea pe Hinterthiersee, rutierul în vârstă de 22 de ani a fost prins de urmăritori, încheind etapa în cele din urmă la peste 6 minute de Tao Geoghegan Hart (Team Sky), câștigătorul zilei.

Dima a trecut linia de sosire umăr la umăr cu Denis Vulcan, în timp ce colegii lor Ciprian Jitaru și Vlad Dobre au sosit la peste 15 minute de învingătorul etapei.

Etapa a doua din Turul Alpilor propune prima ascensiune de categoria I, însă finalul de la Merano vine după o cățărare mai ușoară, de doar 5km lungime.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version