Cu o carieră profesionistă de aproape trei decenii, Davide Rebellin și-a anunțat astăzi retragerea din activitatea competițională de ciclist profesionist.

În vârstă de 47 de ani, Davide Rebellin se va retrage din activitate după campionatele naționale ale Italiei, care vor avea loc în luna iunie.

Rebellin este o figură mai mult decât cunoscută pentru fanii ciclismului din România. Italianul a fost o prezență constantă la Turul Ciclist al Sibiului, competiție în care s-a și impus în 2013.

De-a lungul prodigioasei sale cariere, Davide Rebellin s-a remarcat cu precădere în cursele clasice de o zi, dar și în tururile de o săptămână. Printre victoriile sale reamintim Liege-Bastogne-Liege (2004), Săgeata Valonă (2004, 2007, 2009), Clasica San Sebastian (1997), Amstel Gold Race (2004), Tirreno-Adriatico (2001) sau Paris-Nice (2008).

Cariera lui Davide Rebellin a fost marcată și de numeroase scandaluri de dopaj. De altfel, italianul a recunoscut public că a avut nevoie în trecut de folosirea substanțelor interzise pentru a își îmbunătăți performanțele sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.