Cea de-a 105-a ediție din Liege-Bastogne-Liege a debutat în această dimineață în condiții meteo atroce. O ploaie densă a stricat încă de la start multe calcule, socoteli și strategii.

Rutierii prezenți la start au avut de parcurs un traseu de 256 de kilometri, cu startul și finalul la Liege. Încă din primele moment ale cursei am avut parte de atacuri și o evadare s-a format.

Un prim moment de cotitură a venit în jurul kilometrului 155. Vădit deranjat de condițiile atroce și încă nerefăcut fizic după un accident minor în Fleche Wallone, Alejandro Valverde a decis că este momentul să tragă pe dreapta și să abandoneze.

Campionul mondial a ratat astfel ocazia de a egala recordului de victorii deținut de Eddy Merckx, cel care își adjudecase cinci succese în Liege-Bastogne-Liege.

Avantajul atacanților a scăzut vizibil, trena dusă de Astana fiind draconică. Încet, dar sigur, cursa a devenit din ce în ce mai vie. Evadații inițiali au fost prinși în cele din urmă.

Tim Wellens a deschis ostilitățile pe final de cursă. Belgianul nu a avut un punch prea bun și a fost repede prins de grupul fruntaș.

În scurt timp, a urmat un alt atac. Davide Formolo, Michael Woods și Jakob Fuglsang au fost cei care au plecat la atac. Mai mult, pe ultima cățărare a zilei, Fuglsang s-a desprins decisiv în frunte.

Atacul letal al danezului era să fie curmat de o greșeală uriașă făcută cu aproximativ patru kilometri înainte de final. Din fericire, Fuglsang a redresat o căzătură aproape sigură și a continuat.

La final, Jakob Fuglsang a fost ovaționat solitar de publicul adunat pe străzile din centrul orașului Liege. La aproape jumătate de minute întârziere, Davide Formolo a sosit al doilea. Bora Hansgrohe a avut motive în plus de celebrare, după ce Maximilian Schachmann a completat podiumul de premiere.

Adam Yates și Michael Woods au completat top cinciul zilei, în timp ce, printre cei clasați între primii zece, i-am mai regăsit, în ordine, pe David Gaudu, Mikel Landa, Vincenzo Nibali, Dylan Theuns și Wout Poels.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.