Nicicând în istoria ciclismului nu a existat vreun rutier care să fie atât de recognoscibil după frizura aparte precum Marcel Kittel. Încă de mic, de la primele curse, tânărul Marcel promitea multe.

Născut în fosta Germanie de Est, la 11 mai 1988, Marcel Kittel este fără îndoială cel mai laureat ciclist german al generației sale și un demn urmaș al lui Erik Zabel, probabil cel mai mare sprinter german din toate timpurile.

În perioada junioratului, Marcel Kittel era un expert al contratimpului, fiind chiar campion mondial al probei la acea categorie de vârstă. Încet, dar sigur, Kittel a făcut pasul către sprint, o mutare care avea să îi definească cariera.

Cel supranumit Regele Vitezei, este în galeria selectă a celor care au cel puțin o victorie de etapă în toate cele trei mari tururi. Specialitatea să a fost mereu Turul Franței, acolo unde a fost victorios în 14 etape, printre care cinci doar în 2017.

Din nefericire, statura sa impresionantă nu l-a ajutat în clasamentele sprinterilor din marile tururi. De altfel, Kittel este un foarte bun specialist și în privința curselor de o zi, cele cinci victorii din Scheldeprijs fiind un exemplu elocvent.

Ultimul an și jumătate a fost un coșmar aproape continuu pentru Marcel Kittel. Germanul a fost de nerecunoscut în marea majoritate a curselor în care excela cândva. De altfel, zilele trecute, germanul a anunțat încetarea colaborării cu Team Katusha Alpecin. Motivul nu este tocmai evident, Kittel citând oboseala și nevoia de a lua o pauză dintr-ale ciclismului.

Indiferent de ce rezultate va mai obține Marcel Kittel pe viitor, Regele Vitezei va rămâne în istoria sportului cu două pedale pentru numeroasele sale dovezi de măiestrie, dar și pentru probabil cea mai faimoasă frizură din istoria recentă a sportului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.