Cea de-a a 102-a ediție a Turului Italiei a debutat în această după-amiază cu un contratimp individual de opt kilometri, cu startul din Bologna și finalul la Madonna di San Luca.

Cu excepția lui Simon Yates, toți favoriții au plecat la începutul etapei. Cel care a deschis balul a fost Tom Dumoulin, câștigătorul marii bucle italiene din 2017.

În scurt timp, Primoz Roglic a stabilit ceea ce avea să fie referința absolută a zilei. Cu o medie orară de 37,2 km pe oră, slovenul a parcurs traseul în 12:54, cu 19 secunde mai rapid decât următorul clasat.

Marea revelație de anul trecut, Simon Yates, a încheiat pe un excelent loc secund. Britanicul a încheiat la 19 secunde în urma lui Roglic. Podiumul zilei a fost completat de Vincenzo Nibali, cel mai bine clasat ciclist italian venind la 23 de secunde în urma lui Roglic.

Topul primilor cinci clasați a fost completat de Miguel Angel Lopez (+28″) și Tom Dumoulin (+28″). Ceilalți rutieri clasați în top zece au fost, în ordine, Rafal Majka (+33″), Tao Geoghegan Hart (+35″), Laurens De Plus (+35″), Bauke Mollema (+39″) și Damiano Caruso (+40″).

Având în vedere faptul că aceasta a fost etapa inaugurală a Turului Italiei, clasamentul general coincide cu clasamentul etapei. Prin urmare, Primoz Roglic este primul deținător al tricoului roz.

Turul Italiei va continua mâine cu etapa a doua, programată să se desfășoare între Bologna și Fucecchio, pe o distanță de 205 km.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.