Etapa a patra a Turului Italiei a debutat în această dimineață cu startul festiv dat la Orbetello. Cicliștii rămăși în cursă au avut de parcurs un traseu sinuos, de 235 km, cu finalul programat la Frascati.

Prima parte a zilei a fost amanetata de cei trei cicliști plecați în evadare: Damiano Cima, Mirco Maestri și Marco Frapporti. Trioul eminamente italian și-a disputat sprintul intermediar, dar și catararile zilei.

Avantajul celor trei a crescut sensibil și la un moment dat se punea problema unei posibile victorii din partea unuia dintre ei. Încet, dar sigur, plutonul a mărit strocul, iar avantajul maxim de aproape nouă minute s-a topit în câțiva zeci de kilometri.

Cu aproximativ 15 kilometri înainte de final, evadarea a devenit istorie. Plutonul furibund avea în plan un sprint masiv, iar ritmul amețitor era elocvent în acest sens.

Toate planurile au fost însă date peste cap atunci când cu șase kilometri înainte de final, plutonul s-a rupt în mici grupulețe. O căzătură a secerat plutonul, iar cel mai afectat din acest imens haos a fost Tom Dumoulin. Olandezul a suferit o căzătură violentă, genunchiul său stâng fiind plin de sânge. Mai mult, el a pierdut peste patru minute în clasamentul general și a pierdut orice șansă realistă la victoria în Turul Italiei.

Grupul restrâns și-a disputat victoria. Richard Carapaz a riscat totul și cu a sprintat spre o victorie de mare răsunet. Caleb Ewan și Diego Ulissi au completat podiumul, în timp ce, Pascal Ackermann și Florian Senechal au completat top cinciul zilei.

Primoz Roglic a fost unicul favorit care a scăpat de necazuri astăzi. Liderul clasamentului general a adăugat alte câteva secunde importante în economia clasamentului general grație clasării sale pe locul al șaselea în etapă de astăzi.

Valerio Conți, Miguel Angel Lopez, Arnaud Demare și Simon Yates au fost ceilalți rutieri clasați în top zecele etapei a patra din Giro d’Italia.

Clasamentula general a suferit modificări minore, dar considerabile. Primoz Roglic rămâne în frunte, cu un avantaj mărit acum la 35 de secunde în fața lui Simon Yates.

Același Vincenzo Nibali completează podiumul clasamentului general la 39 de secunde în urma lui Roglic. Topul primilor cinci clasați este acum completat de Miguel Angel Lopez și Diego Ulissi, amândoi la 44 de secunde în urma lui Roglic. Rafal Majka, Bauke Mollema, Damiano Caruso, Bob Jungels și Davide Formolo completează top zecele de la general.

Pascal Ackermann a preluat tricoul ciclamino de la Fernando Gaviria. Germanul are 68 de puncte în clasamentul sprinterilor, cu șapte mai multe decât Demare și cu zece peste Gaviria.

Giulio Ciccone rămâne și după ziua de astăzi în posesia tricoului albastru, destinat celui mai bun cățărător. Miguel Angel Lopez își păstrează și el tricoul alb, în timp ce, Bora Hansgrohe preia inițiativa în clasamentul echipelor.

Turul Italiei va continua mâine cu etapa a cincea, programată să se desfășoare între Frascati și Terracina, pe o distanță de 140 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.