Etapa a cincea a Turului Italiei a debutat în condiții meteorologice atroce. O ploaie densă i-a purtat pe cicliștii rămăși în marea buclă italiană pe tot parcursul etapei, încă de la startul festiv din Frascati.

140 de kilometri au fost în meniul zilei de azi. O mică evadare s-a încumetat să plece prin ploaia densă, dar fără prea mare succes. Spre finalul zilei, după ce plutonul s-a trezit din hibernare, evadarea a devenit istorie.

Datorită condițiilor meteorologice atroce am avut și un abandon notoriu. Vizibil rănit după accidentarea suferită ieri, Tom Dumoulin a abandonat pe parcursul etapei. Tot din cauza condițiilor meteo precare, organizatorii să neutralizeze cursă cu nouă kilometri înainte de final.

Singura miză rămasă în joc a fost victoria de etapă. Fernando Gaviria a declanșat un sprint în doi, însă, fuleul impresionant al lui Pascal Ackermann a făcut diferența. Prin urmare, Ackermann a făcut dubla, în timp ce, Gaviria a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund.

La mare distanță, Arnaud Demare a completat podiumul. Topul primilor cinci clasați a fost completat de Caleb Ewan și Matteo Moschetti. Ryan Gibbons, Paolo Simion, Jenthe Biermans, Giovanni Lonardi și Manuel Belletti au fost ceilalți rutieri clasați printre primii zece.

Clasamentul general nu a suferit nici o modificare în partea superioară. Primoz Roglic rămâne în frunte, cu același avantaj de 35 de secunde în fața lui Simon Yates, în timp ce, Vincenzo Nibali completează podiumul, la 39 de secunde în urma slovenului. Miguel Angel Lopez și Diego Ulissi completează top cinciul, ambii având 44 de secunde deficit în raport cu Roglic.

Pascal Ackermann și-a mărit avantajul în clasamentul sprinterilor și are un avantaj considerabil în fața lui Fernando Gaviria și Arnaud Demare. Giulio Ciccone își continuă dominația în clasamentul cățărătorilor, în timp ce, Miguel Angel Lopez și Bora Hansgrohe conduc în clasamentele tinerilor și ale echipelor.

Turul Italiei va continua mâine cu etapa a șasea, programată să se desfășoare între Cassino și San Giovanni Rotondo, pe o distanță de 238 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.