A 102-a ediție a Turului Italiei a continuat astăzi. După o binemeritată zi de pauză, plutonul angrenat în La Corsa Rosa a luat startul festiv la Lovere. Cei rămăși în prestigioasa cursă italiană au avut de parcurs un traseu sinuos, plin cu cățărări legendare, printre care și faimosul Mortirolo.

Încă de la startul zilei au existat numeroase atacuri. Încet, dar sigur, 21 de oameni au format o evadare mamut. Nume precum Pello Bilbao, Mikel Nieve, Davide Villella, Diego Ulissi sau Giulio Ciccone au luat parte la această ofensivă gigantică.

Avantajul maxim al evadaților a fost de aproximativ cinci minute. Încet, dar sigur, pe măsură ce dificultățile zilei creșteau, unii dintre cei plecați la atac au pierdut ritmul și au fost prinși de plutonul favoriților.

Mortirolo a făcut diferența și în rândul favoriților. Vincenzo Nibali a dat un atac devastator, iar Simon Yates și Primoz Roglic au fost cele mai notorii victime. În frunte, Giulio Ciccone a scris istorie și a câștigat în cele din urmă prestigioasa cățărare.

Același Ciccone avea să fie și marele laureat al zilei. După un sprint sumar, Ciccone a câștigat etapă în față lui Jan Hirt. Podiumul zilei a fost obținut de Fausto Masnada.

Vincenzo Nibali și Hugh Carthy au completat top cinciul zilei, în timp ce, printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Richard Carapaz, Mikel Landă, Joe Dombrowski, Damiano Caruso și Mattia Cattaneo.

Clasamentul general a suferit modificări importante după etapă regină. Richard Carapaz rămâne în continuare în posesia tricoului roz. Vincenzo Nibali și Primoz Roglic fac rocadă pe podiumul de premiere virtual.

Mikel Landă și Bauke Mollema completează top cinciul provizoriu, în timp ce, Rafal Majka, Miguel Angel Lopez, Simon Yates, Pavel Sivakov și Jan Polanc completează primele zece poziții din Giro.

Celalalte ierarhii au rămas cu clasamentele neschimbate. Astfel, Arnaud Demare, Giulio Ciccone și Miguel Angel Lopez au rămas în posesia celorlalte tricouri distinctive individuale.

Turul Italiei va continua mâine cu etapa a 17-a, programată să se desfășoare între Commezzadura (Văl di Sole) și Anterselva/Antholz, pe o distanță de 181 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.