După show-ul de dimineață din inima Oradiei, Tour of Bihor a continuat ieri cu etapa 2B. Cu startul la Oradea și finalul la Padiș, rutierii rămăși în joc au avut de parcurs peste 150 de kilometri.

Imediat după startul tehnic au apărut și primele tentative de evadare, însă, ritmul nebunesc al plutonului a fost prea rapid pentru orice umbră de atac.

În cele din urmă s-a format o evadare solidă, care, la un moment dat a avut peste cinci minute avans. Încet, dar sigur, pe cât ne apropiam de ultima cățărare, pe atât avantajul fugarilor scădea dramatic.

În cele din urmă, evadarea a fost prinsă. Așa cum era de așteptat, cățărarea finală a făcut diferența. Daniel Munoz a atacat decisiv și și-a adjudecat o victorie mult meritată.

Markus Freiberger și Karel Hnik au completat podiumul etapei regine. În top cinci, i-am mai regăsit și pe Mattia Bais și Radoslav Rogina. Printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Benjamin Brkic, Chris Harper, Anatoliy Budyak, Kevin Rivera și Michal Schlegel.

În clasamentul general, Daniel Munoz are o mână pe tricoul galben din Tour of Bihor și are un avantaj de peste douăzeci de secunde în fața lui Markus Freiberger. Același Daniel Munoz conduce și în clasamentele sprinterilor și cățărătorilor, în timp ce, Kevin Rivera este deținătorul tricoului alb dedicat celui mai bun tânăr.

Pentru rutierii români, etapă 2B a fost una de uitat. Emil Dima a fost cel mai bine clasat ciclist român, pe locul 21. Același Emil Dima este cel mai bine clasat ciclist român și în clasamentul general, pe 23.

Tour of Bihor se va încheia astăzi cu etapa a treia, programată să aibă startul și finalul la Oradea, pe o distanță de 183 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.