Ediția din 2019 a Turului Ciclist al Sibiului a debutat aseară cu prezentarea echipelor într-un eveniment desfășurat în Piața Mare din Sibiu.

La fel ca în anii anteriori, organizatorii celei mai prestigioase competiții românești ne-au pregătit și în 2019 un traseu plin de surprize pentru rutieri.

Acțiunea din Turul Ciclist al Sibiului va debuta astăzi cu clasicul prolog desfășurat pe străzile din centrul Sibiului. Cei 2.5 kilometri propuși de organizatori ne vor da primii deținători ale tricourilor distinctive.

Prima etapa va fi și primul examen pentru rutierii prezenți la start. Pe un traseu valonat, cicliștii vor avea de parcurs 191.8 kilometri, cu startul și finalul la Sibiu.

Etapa a doua este și cea care are finalul cel mai dificil. Startul va fi dat la Sibiu, iar finalul va fi unul electrizant la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, după 163.3 kilometri.

Etapa a treia va avea startul la Sibiu și finalul la Păltiniș și va fi o ultimă ocazie a cățărătorilor de a face diferența în clasamentul general al competiției.

Ultima zi de concurs va fi un nou traseu cu startul și finalul la Sibiu și este programată pe o distanță de 169.5 km. Această a patra etapă va reprezenta fără îndoială șansa sprinterilor de a face diferența și de a face o ultimă impresie favorabilă fanilor sibieni.

La capitolul echipe, Turul Ciclist al Sibiului adună 20 de echipe la start, dintre care și trei echipe românești: Team Novak, naționala României și proiectul româno-italian, Giotti Victoria Palomar. Pe lângă formațiile autohtone, avem la start și nume sonore, cum ar fi Androni Giocattoli Sidermec sau CCC Developmental Team.

La capitolul rutieri, publicul autohton va avea oportunitatea să vadă la lucru rutieri precum Eduard Grosu, Emil Dima, Denis Vulcan, Marius Petrache sau Valentin Vasiloiu. De asemenea, Daniel Munoz, câștigătorul din Turul Bihorului, va încerca să obțină victoria și la Sibiu și să facă o nouă dublă istorică pentru echipa patronată de Gianni Savio.

Echipa ciclism.ro vă va ține la curent cu toate noutățile de la fața locului și vă îndeamnă să admirați peisajele mirobolante ale Sibiului.

Foto – Turul Ciclist al Sibiului

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.