Turul Ciclist al Sibiului a debutat aseară într-o atmosferă fantastică cu tradiționalul prolog din centrul orașului. Cu startul și finalul în Piața Mare a orașului, cicliștii au avut de parcurs un traseu sinuos, de 2.5 kilometri.

Omul zilei a fost olandezul Ivar Slik. Pe finalul zilei, componentul formației Monkey Town a stricat ceea ce părea victoria lui Riccardo Stacchiotti. Slik a fost cu două secunde mai rapid decât Stacchiotti și a devenit astfel primul purtător al tricoului galben.

Podiumul zilei a fost completat de Matteo Pelucchi. Ciclistul lui Gianni Savio de la Androni Gioccattoli Sidermec a sosit la doar trei secunde în urma învingătorului zilei.

În spatele celor trei clasați, a sosit un triumvirat elvețian. Antoine Aebi a condus foarte multă vreme, dar, a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul al patrulea. Ceilalți doi rutieri elvețieni care l-au urmat în clasamentul zilei au fost Joel Suter și Nico Selenati.

Pe lângă Ivar Slik, Monkey Town a mai avut alți doi rutieri clasați în top zece. Rick Pluimers și Mel van der Veekens s-au clasat pe șapte și opt. În spatele lor, Frantisek Sisr și Michael Kukrle au completat topul primilor zece clasați.

Cel mai bine clasat rutier român a fost Eduard Grosu. Sprinterul naționalei României a ratat la mustață top zecele zilei și s-a clasat al 11-lea, la opt secunde în urma învingătorului zilei.

Având în vedere faptul prologul a deschis Turul Ciclist al Sibiului, clasamentul general coincide cu clasamentul prologului. Prin urmare, Ivar Slik este primul deținător al tricoului galben.

Turul Ciclist al Sibiului va continua astăzi cu prima etapă. Startul festiv se va da la ora 13:15 și va avea loc în Piața Mare din centrul orașului. Etapa de astăzi măsoară 191.8 km și va avea atât startul, cât și finalul la Sibiu.

Foto – Dragoș Dumitru/Turul Ciclist al Sibiului

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.