După un prolog desfășurat în condiții meteorologice caniculare, cicliștii rămași în competiție au avut de-a face ieri cu primul examen al Turului Ciclist al Sibiului.

Cu startul la Sibiu și finalul pe Bulevardul Victoriei din Sibiu, profilul zilei anunța un sprint masiv. Încă de la începutul zilei, rutierii au rulat într-un ritm intens. De asemenea, au existat și câteva tentative de atac, însă, acestea au eșuat.

In cele din urmă, o evadare în doi s-a format și aceasta nu a mai fost anihilată de pluton. Justin Paris și Jon Bozic au fost cei doi temerari care au plecat la atac înaintea primei ascensiuni a zilei.

Avansul lor a crescut considerabil, iar la un moment dat, duetul fruntaș a avut circa șase minute și jumătate în fruntea cursei. Incet, dar sigur, avantajul lor scădea și se părea că ne vom îndrepta înspre mult anunțatul sprint masiv.

Din păcate pentru sprinteri, socoteala de acasă nu s-a prea potrivit cu cea de acasă, iar spre finalul zilei, un lucru devenea cert. Învingătorul avea să fie din evadare.

Jon Bozic nu a mai rezistat ritmului impus de Justin Paroz. Astfel elvețianul a rămas singur in frunte și a rulat solitar înspre o victorie total neașteptată. Podiumul zilei a fost completat de Aleksandr Smirnov și Paolo Toto, in timp ce, Nico Selenati și Frantisek Sisr au completat top cinciul zilei. Printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, le Michal Paluta, Dominik Neumann, Jacopo Mosca, Pierpaolo Ficara și Michal Schlegel.

Cel mai bine clasat rutier român a fost Eduard Grosu. Văzându-și șansa la victorie epuizată, Grosu nu a mai forțat la sprint și a sosit pe un onorabil loc 11.

Clasamentul general al Turului Ciclist al Sibiului a suferit modificări dramatice după etapa de ieri. Justin Paroz nu a fost doar marele învingător, ci a preluat și tricoul galben. Riccardo Stacchiotti și Ivar Slik completează podiumul, in timp ce, Joel Suter și Nico Selenati sunt ceilalți rutieri din top cinci. In clasamentele pe puncte, Justin Paroz și Ivar Slik își împart onorurile, in timp ce, Eduard Grosu poartă roșu destinat celui mai bine poziționat rutier român din clasamentul general.

Turul Ciclist al Sibiului va continua astăzi cu etapa a doua, care se va desfășura între Sibiu și Bâlea Lac, pe o distanță de 163.3 kilometri.

Foto – Dragoș Dumitru

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.