După Aleesio Taliani, Egan Bernal și Ivan Sosa, Kevin Rivera a devenit al patrulea rutier de la Androni Giocattoli-Sidermec care câștigă pe Transfăgărășan în Turul Sibiului.

Emanuele Onesti (Giotti Victoria), Timo Güller (AKROS – Thömus), Jon Božič (Adria Mobil), Angelo Raffaele (D’Amico – UM Tools) și Alexander Amiri (303Project) au format evadarea zilei, o acțiune însă nu foarte convingătoare, întrucât cei cinci rutieri nu au pus mai mult de 6 minute față de pluton în nici un moment.

Trena impusă de Androni Giocattoli-Sidermec și CCC Development Team la poalele cățărării finale de pe Transfăgărășan nu a dat prea multe speranțe evadaților și nici vreunui atac pe primii kilometri ai ascensiunii.

Lupta s-a ascuțit cu adevărat în ultimii 5km, când Kevin Rivera și Daniel Munoz de la Androni au plecat după Danilo Celano (Amore & Vita – Prodir), pe care aveau să îl lase în urmă rapid. Dacă Munoz s-a impus în Turul Bihorului, la Sibiu a fost rândul lui Rivera să treacă primul linia de sosire în etapa regină, urmat la 5s de colegul său.

Radoslav Rogina (Adria Mobil) a completat podiumul zilei, la 38s de tânărul costarican Rivera, și cu 2s în fața lui Serghei Țvetcov, care a rămas singurul component al Naționalei României după etapa a doua.

Eduard Grosu a acuzat probleme stomacale și a sosit în afara timpului de control, la 46min de Rivera, astfel că nu va lua startul în ultimele două etape.

Sâmbătă e programat finalul de la Păltiniș, precedat de concursul pentru amatori King of the Mountain.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.