După Aleesio Taliani, Egan Bernal și Ivan Sosa, Kevin Rivera a devenit al patrulea rutier de la Androni Giocattoli-Sidermec care câștigă pe Transfăgărășan în Turul Sibiului.

Emanuele Onesti (Giotti Victoria), Timo Güller (AKROS – Thömus), Jon Božič (Adria Mobil), Angelo Raffaele (D’Amico – UM Tools) și Alexander Amiri (303Project) au format evadarea zilei, o acțiune însă nu foarte convingătoare, întrucât cei cinci rutieri nu au pus mai mult de 6 minute față de pluton în nici un moment.

Trena impusă de Androni Giocattoli-Sidermec și CCC Development Team la poalele cățărării finale de pe Transfăgărășan nu a dat prea multe speranțe evadaților și nici vreunui atac pe primii kilometri ai ascensiunii.

Lupta s-a ascuțit cu adevărat în ultimii 5km, când Kevin Rivera și Daniel Munoz de la Androni au plecat după Danilo Celano (Amore & Vita – Prodir), pe care aveau să îl lase în urmă rapid. Dacă Munoz s-a impus în Turul Bihorului, la Sibiu a fost rândul lui Rivera să treacă primul linia de sosire în etapa regină, urmat la 5s de colegul său.

Radoslav Rogina (Adria Mobil) a completat podiumul zilei, la 38s de tânărul costarican Rivera, și cu 2s în fața lui Serghei Țvetcov, care a rămas singurul component al Naționalei României după etapa a doua.

Eduard Grosu a acuzat probleme stomacale și a sosit în afara timpului de control, la 46min de Rivera, astfel că nu va lua startul în ultimele două etape.

Sâmbătă e programat finalul de la Păltiniș, precedat de concursul pentru amatori King of the Mountain.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.