Cea de-a 106-a ediție a Turului Franței a debutat astăzi la prânz în Belgia, la Bruxelles. Un traseu plat, de 192 de kilometri îi aștepta pe cicliștii prezenți la startul Marii Bucle, cu startul festiv și finalul la Bruxelles.

Încă din primele momente ale cursei, au apărut și primele atacuri, dar fără prea mari sorți de izbândă. In cele din urmă, o evadare s-a format și a plecat. Cei patru au fost Greg van Avermaet, Mads Wurtz, Natnael Berhane si Xandro Meurisse. Cei patru au conlucrat foarte eficient și și-au adjudecat cățărările și primele sprinturi intermediare. De altfel, Greg van Avermaet și-a asigurat tricoul alb cu buline roșii pentru ziua de mâine.

Încet, dar sigur, în partea a doua a zilei, plutonul a trecut la fapte și a anihilat evadarea. O primă surpriză a zilei a fost victoria la ultimul sprint intermediar a lui Peter Sagan.

După ce plutonul s-a regrupat, devenea din ce in ce mai clar că urma sprintul masiv mult așteptat. Până la marele atac de final, au mai existat câteva incidente, cele mai notabile fiind căzăturile lui Jakob Fuglsang, Geraint Thomas și Dylan Groenewegen. Din fericire, ambii au scăpat teferi și au terminat cu bine etapa.

Sprintul final a adus o ultimă surpriză. Mike Teunissen l-a surprins pe ultimii metri pe Peter Sagan și i-a smuls o victorie aproape sigură.

Caleb Ewan a completat un podium mai mult decât surprinzător, in timp ce, Giacomo Nizzolo și Sonny Colbrelli s-au clasat pe patru și cinci. În top zece i-am mai regăsit și pe Michael Matthews, Matteo Trentin, Oliver Naesen, Elia Viviani și Jasper Stuyven.

Având în vedere că aceasta a fost prima etapă a Turului Franței, clasamentul general coincide cu clasamentul etapei. Astfel, Mike Teunissen este primul deținător al tricoului galben din Turul Franței, cu Sagan și Ewan pe podium. In celelalte clasamente ale tricourilor distinctive conduc Sagan (tricoul verde), Greg van Avermaet (tricoul alb cu buline roșii) și Caleb Ewan (tricoul alb).

Turul Franței va continua mâine, cu etapa a doua, un contratimp pe echipe, pe o lungime de 27.6 km, cu startul și finalul la Bruxelles.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.